Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter javasolja Zuzana Muraniaková és Monika Jankovská bírónő (korábbi igazságügyi államtitkár) elleni fegyelmi eljárás megindítását.

 

Mindkét bírónő után nyomozás folyik. A sajtóban megszellőztetett Threema-üzenetek szerint Jankovská és Muraniaková pénzt fogadtak el Marián Kočnertől, hogy a váltóügyben a vállalkozóra nézve kedvező ítélet szülessen.

 

Gál azzal indokolta a fegyelmi eljárás elindítását, hogy Jankovská nyilvánosan hazudott, Maruniaková pedig vitatható bírósági ítéletet hozott. Néhány nappal ezelőtt – a történtek ellenére – megkapta az engedélyt a bírói tevékenysége folytatására.

 hirdetes_810x300  

 

Gálon nagy volt a nyomás. Egy ideig kitérő válaszokat azokra a megjegyzésekre, miszerint egy Kočnerhez köthető volt államtitkárnak nem szabadna bíróként tevékenykednie. Gál szerint azonban a rendőrség felelőssége volt, hogy vádat emeljen. Korábban vitatta azt, hogy neki vagy a Bírói Tanácsnak lenne elég bizonyítéka a fegyelmi eljárás elindításához, a Threema-üzenetek hitelességét ugyanis a rendőrség még nem erősítette meg.

 

Kočner a bírónőnek: Cselekedjen, mert úgy végzi, mint Kuciak.

 

A PS-SPOLU bírálja Gál Gábort (Most-Híd) Jankovská miatt

 

A Bírói Tanács szerint Jankovskának le kéne mondani a talárról

 

Bugár: Ha tudtam volna problémás emberekről a Smerben, nem léptünk volna kormányra velük

 

Reakciók a Jankovská-botrány újabb hullámáról: Merényletet követett el az igazságszolgáltatás ellen

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!