A Körkép.sk-n hónapok óta segítjük olvasóinkat abban, hogy világosabban lássanak. Hogy a magára hagyott felvidéki magyarság átlássa mindazt, ami a színfalak mögött a pártok részéről saját politikai túlélésük érdekében zajlik.

 

Az Összefogás párt ügyes, merész, ultimátumszerű javaslata után, miszerint a vegyespárt Bugár Béla nélkül induljon az Összefogás listáján, maga Bugár is lépett.

 

A TabletTV-n keresztül üzenve választási párt létrehozását és jelöltjeik közös indulását javasolta az MKP-nak. Mit jelent ez az újabb ajánlat, és miért volt rá szükség?

 

 hirdetes_810x300  

Bugár belengette az MKP-val közös választási párt lehetőségét

 

Körkép.sk elemzés.

 

Szavazol az MKP jelöltjeire a parlamenti választásokon, ha Bugár Bélával egy választási listán szerepelnek?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Választási párt jelenleg csak egy van a piacon. Ez az Összefogás, mely két héten belül megkaphatja a belügyminisztériumtól a hivatalos értesítést a párt bejegyzéséről. A pénzemberek (Világi, Zászlós) jó ötletet adtak a nagypolitikában teljesen tapasztalatlan új hullám tagjainak, megkerülhetetlenné téve őket a politikai térfélen.

 

Tudja ezt Bugár is, és a velük való tárgyalás után azt is látja, hogy mi a stratégia. Megszabadulni az áruló, többszörösen leírt és legmegosztóbb politikustól (azaz tőle), a magyarság parlamenti túlélése érdekében.

 

Lényegében ezt üzente meg Világi Oszkár is elhíresült cikkében, a jelenlegi pártok leváltását említve.

 

Bugárnak így nem maradt más választása, mint a szintén több, nehezen elfogadható jelölttel bíró MKP-hoz fordulni, és összefogást ajánlani. Ezzel többségbe kerülve a választási párt listáján.

 

Értsd, a Most és az MKP közös megegyezéssel menjen fel az Összefogás listájára, mellyel kész helyzet elé állítaná Orosz Őrséket. (Elvileg ugyan az MKP és a Most is átnevezhető, és ráfogható hogy választási párt, de ezt saját maguk sem hinnék el.)

 

Bugár lába alatt ég a talaj, az MKP ugyanis a hétvégi Országos Tanácsán dönt a parlamenti választásokon való indulás formájáról.

 

Nincs már túl sok idő, a november ugyanis a listaállításra, választási program megalkotására kell, hogy aztán teljes gőzzel indulhasson a kampány.

 

Bugár a halál csókját jelentheti az MKP-nak

 

Bugár nagy játékos, aki saját túlélése érdekében bármire képes. Legyen az árulás, önfeladás, bármi. Így 3 nappal az MKP OT előtt, a végjáték elején jó, ha mi is figyelünk.

 

Hiába van uganis az Összefogás kezében a közös listát jelentő választási párt, egy MKP-Most háttéregyezség esetén a Világi által megénekelt fiatalokra epizódszerep hárulhat.

 

Nem beszélve az MKP-ról, mely ha nem vétózza meg Bugár indulását, és felmegy vele a közös listára, választási párt ide vagy oda, a nép bosszújának áldozatává válhat.

 

Ilyen szempontból most Csákyék térfelén pattog a labda. (Menyhártról felesleges beszélni, neki úgyis mindegy, csak ne kelljen visszamenni vőfélynek.) Berényit, Őryt, Csákyt érdemes tehát figyelni, hogy mennyire válik elfogadhatóvá vagy sem számukra a jóérzésű magyarok által már számkivetett Bugár Béla.

 

Az Összefogás fiataljai ilyen szempontból transzparensek és egyértelműek. Bugárt elutasítják.

 

A saját túléléséért is küzdő MKP viszont még hallgat. Van az az ár, amennyiért lenyelethetik vele Bugárt? Hamarosan kiderül.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 30 olvasónak tetszik ez a cikk.