A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa ma várhatóan zöld utat ad Menyhárt Józsefnek és Őry Péternek ahhoz, hogy a jövő évi parlamenti választások előtt összeálljanak Bugárral. Az egyezség az elmúlt napok titkos tárgyalásain már megköttetett, az MKP Országos Elnöksége tagjainak többsége (Bárdos, Berényi és a többiek is) támogatja a tervet. A mai döntés tehát formális.

 

Támogasd a Körképet, támogasd a szabad sajtót!

 

Hiába lázad a struktúra, hiába ellenzik a választók. A pénz és a hatalom sokkal erősebb motiváció holmi választói akaratnál. A magukat már a parlamentben látó politikusok abban is bíznak, hogy a választásokig előttünk álló 4,5 hónap alatt lakájmédiáikon keresztül (Pátria rádió, Új Szó, Paraméter, Bumm, Új Szó, Ma7, Felvidék.ma) kellően kimossák az emberek agyát.

 

Online közvetített árulás

 hirdetes_810x300  

 

De hol van a történetben az Összefogás párt? Hol van az Új Egység? Hol van a Magyar Fórum?

 

Felvidék egyedüli szabad magyar hírportáljaként folyamatosan beszámolunk olvasóinknak arról, mi zajlik a honi magyar politikában.

 

Akik a Körkép.sk cikkeit olvassák, a leggyorsabb, hiteles információkat kapják. Szinte online közvetítjük és magyarázzuk olvasóinknak mindazt, ami a háttérben, a Most, az MKP, az Összefogás és a többiek részéről történik.

 

Bizony nem szép látvány mindaz, amit látunk. Illúzióromboló és gyomor kell hozzá. Érthető, ha az eddig elkötelezett, jóérzésű MKP választók a valóságot olvasva el sem hiszik azt nekünk, és támadnak. Pedig állításaink valahogy mégis sorra bekövetkeznek.

 

Íme, az elmúlt hónapok oligarcha-politikusi taktikájának leleplezése.

 

Világi megtörte Bugárt

 

A fő mozgatórugót Világi Oszkárnak hívják. Ő és Czucz István több százmillió eurós vagyont gyűjtöttek össze az elmúlt évtizedekben a magyar politikának köszönhetően. Míg Czucz Bugárt, Világi az MKP politikusainak többségét tartja kézben. Amit nehezebben tudnak befolyásolni, az a politikusi egó. Bugár egója.

 

Ennek köszönhető, hogy a választásokra előkészített, (politikai és oligarcha) hatalmat átmenteni hivatott terv Bugár Béla egója miatt átmenetileg léket kapott.

 

Világi így meghirdette az Összefogást. A Hospodárske Noviny cikkében nyílt zsarolásként megfogalmazta, hogy:

 

„A párt nem válthatja le a választóit, de a választók leválthatják a pártot.”

 

Világi Oszkár: Dél

Az Összefogásban tömörülő, jelenleg leginkább csalódott fiatalokra így lényegében a piszkos munka elvégzése hárult. Értsd, megtörni Bugár egóját és elérni, hogy mégiscsak összeálljon az MKP-val.

 

Kihasználták az Összefogást

 

Világi természetesen több vasat tartott a tűzben. Menyhárt irányítójaként végig az MKP ütőerén tartotta a kezét, mi több, egy ideje már a párt könyvelésébe, pénzügyeibe is közvetlenül belelát.

 

Közben az Összefogás párt, politikailag teljesen tapasztalatlan fiataljai biztatásra  folyamatosan Bugár mozgásterét csökkentették.

 

Orosz Őrsék sajnos túl későn vették észre, hogy lényegében kihasználták őket. Hogy a cél nem az volt, hogy az egyébként mérhetetlen, és még be sem jegyzett Összefogás párt listája legyen  a közös választási lista, hanem a Most-MKP összefogás kikényszerítése.

 

Oroszék az elmúlt hetekben több olyan elvi nyilatkozatot tettek, melyekből arcvesztés nélkül, ha azokat most hirtelen feladják, nem tudnak kijönni. Ellenkezőleg. Eltűnik minden eddigi különbség köztük, és Bugárék között.

 

Nincs különbség az MKP és a Most között

 

Elmondták például, hogy más párt listájára nem mennek fel. Pedig az MKP – Most elvtelen összeborulásának eredményeként, ahogy azt csütörtökön megírtuk, az MKDSZ választási listája alakulhat át választási párttá. Nem pedig az Összefogásé.

 

Szavazol az MKP jelöltjeire a parlamenti választásokon, ha Bugár Bélával egy választási listán szerepelnek?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Továbbá lenyilatkozták azt is, hogy Bugár Bélával, Bastrnák Tiborral és Jakab Elemérrel nem lesznek egy választási listán. Pedig mindhárman ott lesznek az MKP-Most összefogásának jegyzékén, melyet – ez is már eldőlt, – a Most-Híd politikusa vezethet.

 

Annyira világos vonalat húztak a hiteles(ebb) és a hiteltelen politikusok között, hogy ha a koncért, pénzért, hatalomért cserébe végül maguk is felkéredzkednek Bugár és Menyhárt mellé, a cinkosokká válnak. Felelőseivé mindannak, ahová a felvidéki magyarság politikai képviselete jutott. A Kuciak-gyilkosság, a Kočner fémjelezte maffiaállam és korrupció következményeinek felelőseivé.

 

Simon Zsolt már látja ezt. Látja a folyamatok irányát. Tudja, hogy számára ebből megint nem lesz miniszteri szék. Így ki is mondta, hogy ő ebből a listából nem kér, és elindul Bugárék ellenében is.

 

Az MKP OT ma tehát végleg eltörli a vegyespárt és a magyar párt közti morális különbséget.

 

Az Összefogás párt pedig rövid története legfontosabb döntése előtt áll. Bugárékat, és a szinte borítékolható választási kudarcot, vagy a valódi, hitelesebb összefogást jelentő rögösebb utat választják.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 35 olvasónak tetszik ez a cikk.