Nyitókép: markiza.sk

 

A jövő évi parlamenti választások tétje, hogy Robert Fico és bandája a börtönben végezze, vagy hatalmon maradjon.

 

Ugyanez érvényes a korrupcióval vádolt Bugár Bélára és társaira is, akik a nyilvánosságra került információk és nyilatkozatok szerint Dobroslav Trnka főügyészi kinevezésében segédkezhettek. Mindez két millió euró csúszópénz felhasználása mellett.

 

Oligarchák markában

 hirdetes_810x300  

 

Ugye emlékszünk még arra, hogy legutóbb, 2016-ban milyen gyorsan állt fel az új kormány? Mintha a döntést a háttérben az oligarchák hozták volna meg.

 

Andrej Danko a kamerák előtt írta fel Bugárnak, mivel mondjon nemet Sulíknak

 

És ugye látjuk azt is, hogy milyen gyorsan szeretné hirtelen lezavarni a Most-Híddal való közös indulás feltételeinek megvitatását a Menyhárt József, Őry Péter vezette MKP?

 

Pont úgy, mintha ezúttal is az oligarchák diktálnának.

 

Ahogy azt a börtönben ülő Marián Kočner nyilvánosságra került hanganyagaiból láthatjuk, ezt az országot a maffia uralja, akiket politikailag a Smer fedez, a Smert pedig Bugár Béla és a Most-Híd tartja hatalmon.

 

Jegy a süllyedő hajóra

 

Az MKP érthetetlen módon mégis erre a süllyedő hajóra váltott egyirányú jegyet. Mindezt hazugsággal, a karikázás lehetőségével bagatellizálva. Ami a választók olcsó, tudatos félrevezetése. Az, amit a Kočner cinkosaival kiegyezni készülő MKP-s vezérkar hangoztat, a magyar választók felelőtlen, cinikus átverése. Karikázással ugyanis szinte lehetetlen érdemben befolyásolni bármilyen közös magyar választási listát, melyet Czucz – Világi – Bugár és az MKP szolgalelkű politikusai összeállítanak.

 

Börtön vagy parlament?

 

E közös lista fő feladata a jelek szerint az, hogy olyan politikusok kerülhessenek magyar szavazatokkal a parlamentbe, akik majd felhasználhatók. Bármire. Például a „megfelelő“ főügyész kiválasztására, aki kulcsszereplő ahhoz, hogy a politikusbűnözők ne kerüljenek börtönbe.

 

Kočner ugyanis elmondta: ő maga egy milliót, a Pentás Haščák pedig újabb egy millió eurót dobtak össze, hogy Trnka főügyészi megválasztását megvegyék. Egy szavazat híján ez sikerült is nekik, miközben Matovič szerint több Mostos politikus, köztük Bugár (és öt társa, köztük Jakab Elemér, de Gál Gáborról is cikkeztek) Trnkára szavazhatott.

 

Jelen cikkünk afféle felvezetés. Következő írásainkban aprólékosan elmagyarázzuk olvasóinknak a Most-Híddal már szinte megegyezett MKP ámításának lényegét. Az egész hatalmi játszma tétjét, melynek végeredményétől Bugár Béla annyira retteg. A börtön és a parlament között ugyanis szakadéknyi a különbség.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 40 olvasónak tetszik ez a cikk.