Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Igor Matovič (OľaNO) szerint a ma napvilágra került Gorilla-felvételen, annak Jaroslav Haščák Penta-vezér és Robert Fico Smer pártelnök beszélgetését rögzítő részében bizonyíték van arról, hogy Fico törvényellenesen finanszírozta a Smer választási kampányát.

 

Matovič ma sajtótájékoztatóján emlékeztetett a Smer egyik alapítója, Bohumil Hanzel vallomására, aki a 2010-es parlamenti választások előtt elmondta, hogy a Smer választási lista helyekért és állami megrendelésekért cserébe támogatásokat szerzett pártjának 2002-ben. Összesen mintegy 284 millió eurót.

 

A mai napig azonban erre nem volt bizonyíték. A Gorilla-felvételeken viszont hallható egy mondat Ficotól, amely arra utal, hogy Hanzel nem hazudott (a 2011-ben nyilvánosságra került leirat nem tartalmazta ezt a mondatot).

 hirdetes_810x300  

 

 „Fedor Flašík 250-et hozott a pártnak, és nyolcat (vagy nyolcvanat) utólag meghagyott”

 

Matovič szerint a Gorilla-leiratban és felvételen mindig millióban értendők a számok, ezért 250 millió, illetve nyolc vagy nyolcvanmillió koronáról van szó. Vagyis Flašík 80 milliót eltett magának a pártfinanszírozási keretből, Matovič szerint pedig Fico abban bűnös, hogy torzította a könyvelést és valótlan zárszámadást írt alá.

 

Nem ez volt az egyetlen sajtótájékoztató, amelyen Matovič részt vett. Robert Fico és a hozzá még hűséges smeres képviselők vagy két tucatnyian álltak kamerák elé, ahol Robert Fico a szokásos terelések mellett az is mondta, hogy a mai hangfelvétel és ami vele kapcsolatosan a sajtóban történik csak „színházi előadás”.

 

Pár perc után azonban megjelent Matovič egy olyan transzparenssel, amelyen a Gorilla felvételen Ficotól elhangzó ominózus mondat volt felírva. Először indulatos lökdösődés kezdődött, de Matovičot nem tudták eltávolítani, így Fico berekesztette a sajtótájékoztatót – nem is volt lehetőség kérdéseket feltenni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.