Nyitókép forrása: facebook/reprofotó

 

Nem fogok sem megerősíteni sem megcáfolni semmilyen állítást arról, hogy ott voltam-e a lakásban és ittam-e ott kólát. Kérdezzék Beblavýt, a KDH-t és Bugárt, ők voltak kormányon – jelentette Robert Fico smeres pártelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján a Gorilla-felvétellel kapcsolatban.

 

Egyúttal elfogultsággal vádolta meg a sajtót, amely szerint elhallgatta vés nem foglalkozott az SDKÚ-t érintő botrányról. Fico arra a többször elhangzó kérdésre, miszerint jelen volt-e a Penta konspirációs lakásában és tárgyalt-e Jaroslav Haščákkal, rendre úgy felelt, hogy „a Gorilla-ügy az állami vagyon kizárólag a II. Dzurinda-kormány általi szétlopásáról szól”.

 

Szintén sokszor hangzott el az exkormányfő részéről, hogy sem megerősíteni sem cáfolni nem fogja a felvétellel kapcsolatos állításokat, mert nem akarja „relativizálni” az ügyet.

 hirdetes_810x300  

 

A Gorilla-felvételen Ficon kívül szerepel a 2013-ban rákban elhunyt František Határ, aki Fico nagyon közeli munkatársa volt. A felvétel szerint Haščákkal arról tárgyaltak, hogy a Penta anyagilag támogatná a Smer kampányát. Az is elhangzott, hogy Fico nem csak a felvétel készítésekor, hanem „nagyjából egy évvel korábban” is egyeztetett Haščákkal. Fico ezeket az információkat érdemben nem kommentálta és a kérdéseket nem válaszolta meg. Csak elismételte, hogy a Gorilla-ügy kizárólag a II. Dzurinda-kormány botránya.

 

Kijelentette, hogy a sajtónak a jobboldali politikusokat kellene kérdeznie a Gorilla-ügyről, Beblavýt, a KDH és Bugár Bélát, akik akkor kormányon voltak. Arra a kérdésre azonban nem válaszolt, hogy ő maga rákérdezett-e a Most-Híd elnökénél a Gorilla-leiratban (amely 2011-ben került nyilvánosságra) szereplő állításokra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.