Nyitókép: Lynx kommandósok az Atlas Common Challenge 2.0 komáromi nemzetközi gyakorlaton 2018. október 10-én. Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjai letartóztatását is végrehajtó LYNX Commando nevű különleges egység parancsnoka, Hamran István belép a SPOLU pártba – írja az Aktuality.sk szlovák hírportál.

 

„A tárgyalások még zajlanak, a választási listát hamarosan bemutatjuk”

 

idézte Miroslav Beblavý pártelnököt az Aktuality.sk. Hamrant tapasztalatai miatt szólította meg a liberális párt, nem titkolják, hogy a belügyminiszteri posztot szánják neki.

 

 hirdetes_810x300  

„Kötelességünk erős csapatot vinni a maffia és az oligarchák elleni versenybe, beleértve egy erős és nagy tiszteletnek örvendő jelöltet is, aki a belügyminisztériumot vezetheti a választások után”

 

fogalmazott Beblavý.

 

Hamrant februárban, Helsinkiben egyhangúlag megválasztották a nemzetközi, antiterrorista különleges egységeket csoportosító Atlas vezetőjévé. Hamran munkáját itthon és külföldön egyaránt nagyra becsülik. Az Atlas együttműködés színvonaláról legutóbb 2018 októberében bizonyosodhattunk meg, amikor a Komáromi várban tartott nemzetközi gyakorlaton 2800 kommandós mutatott be egy szimulált terrorakciót illetve túszmentési akciót, helikopterekkel, puskaropogással, ejtőernyősökkel és némi irányított robbanással. (Beszámolónk a cikk végén).

 

A Lynx Commando a szlovák kommandósok elitcsapata. Őket vetették be többek között Komáromban és Gútán a Kuciak-gyilkosság fő gyanúsítottjainak elfogásánál.

 

Hamran István (jobbra) a Lynx kommandó parancsnoka, Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány (balra) és Andrej Kiska államfő (középen) az Atlas Common Challenge 2.0 terrorelhárítási gyakorlaton a felvidéki Komáromban 2018. október 10-én. Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Megszállták a komáromi várat a terrorelhárítók – Helyszíni képek

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!