Nyitókép forrása: facebook/Magyar Közösség Pártja

 

Ezekben a percekben is zajlik a magyar érdekeltségű pártok tárgyalása az MKP székházában. A mostani találkozó a pénteki tárgyalások folytatása, amelyen az MKP, az Összefogás, a Most-Híd, a Magyar Fórum és az MKDSZ képviselői vesznek részt.

 

A tárgyaláson az MKP részéről jelen van Menyhárt József pártelnök, Berényi József és Bárdos Gyula elnökségi tagok valamint Őry Péter, a párt Országos Tanácsának elnöke; a Most-Híd küldöttei: Solymos László környezetvédelmi miniszter, Ravasz Ábel alelnök; az Összefogást Orosz Örs, Mózes Szabolcs és Kovács György képviseli; a Magyar Fórum képviseletében jelen van Simon Zsolt pártelnök és Gál Zsolt alelnök valamint Bindics László; az MKDSZ-től Fehér Csaba pártelnök és Sárközi János vesz részt a találkozón.

 

Az ötpárti egyeztetéseket az MKP kezdeményezte, miután a múlt kedden éjszakába nyúló vita után az MKP elnöksége elutasított a Most-Híd – MKP paktumot. Ez arról szólt volna, hogy a vegyespárt és az MKP az MKDSZ-t választási párttá alakítva vágott volna neki a 2020-as parlamenti választásoknak, úgy, hogy a listavezetőt a Most-Híd adhatta volna, és Bugár Béla is helyett kapott volna a listán.

 hirdetes_400x285  

 

Az MKP a tagság, a sajtó és főleg a közvélemény nyomására elutasította a Most-Híd ajánlatát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.