politika

Bejegyezték az Elegünk van! pártot, a gazdák indulnak a választásokon

A párt a következő napokban teszi majd közzé programprioritásait

Nyitókép forrása: illusztráció/facebook.com/Máme toho dosť!/A képen Patrik Magdoško (balra) és František Oravec (jobbra) október 20-ai sajtótájékoztatójukon. 

 

A Belügyminisztérium ma bejegyezte a Máme toho dosť! (Elegünk van!) néven az országos gazdatüntetések szervezői által életre hívott pártot, ezzel a gazdák ténylegesen beszállnak a jövő évi választási versenybe – álla  szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben.

 

„Indulunk a választáson. Az emberek részéről nagy támogatást tapasztalunk, amelyről a több mint 14 ezer támogatói aláírás is tanúskodik, melyeket rekordidőn belül, 23 nap alatt sikerült összegyűjtenünk”

 

fogalmazott az egyik alapító tag, František Oravec.

 

Patri Magdoško, az előkészítő bizottság tagja kijelentette, november folyamán megválasztják a párt elnökét és összeállítják a választási listát.

 

„Rengetegen jelentkeznek hozzánk, aminek én rendkívül örülök. Erős és megalkuvást nem ismerő hangja leszünk a vidéknek és a régióknak”

 

fogalmazott.

 

A párt a következő napokban teszi majd közzé programprioritásait, a fő hangsúlyt a mezőgazdaság, a korrupció ellenes intézkedések, az oligarchák elleni fellépés, a környezetvédelem és a tisztességes élet bebiztosítása kapja majd.

 

Az új párthoz nem csak szlovák és szlovákiai magyar gazdák csatlakoztak, hanem erdészek, környezetvédők és különböző területről érkező szakemberek, akiknek szintén elegük van a vidékre és a régiókra rátelepedő korrupcióból és visszaélésekből.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket