Nyitókép forrása: illusztráció/facebook.com/Máme toho dosť!/A képen Patrik Magdoško (balra) és František Oravec (jobbra) október 20-ai sajtótájékoztatójukon. 

 

A Belügyminisztérium ma bejegyezte a Máme toho dosť! (Elegünk van!) néven az országos gazdatüntetések szervezői által életre hívott pártot, ezzel a gazdák ténylegesen beszállnak a jövő évi választási versenybe – álla  szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben.

 

„Indulunk a választáson. Az emberek részéről nagy támogatást tapasztalunk, amelyről a több mint 14 ezer támogatói aláírás is tanúskodik, melyeket rekordidőn belül, 23 nap alatt sikerült összegyűjtenünk”

 

fogalmazott az egyik alapító tag, František Oravec.

 

 hirdetes_300x300  

Patri Magdoško, az előkészítő bizottság tagja kijelentette, november folyamán megválasztják a párt elnökét és összeállítják a választási listát.

 

„Rengetegen jelentkeznek hozzánk, aminek én rendkívül örülök. Erős és megalkuvást nem ismerő hangja leszünk a vidéknek és a régióknak”

 

fogalmazott.

 

A párt a következő napokban teszi majd közzé programprioritásait, a fő hangsúlyt a mezőgazdaság, a korrupció ellenes intézkedések, az oligarchák elleni fellépés, a környezetvédelem és a tisztességes élet bebiztosítása kapja majd.

 

Az új párthoz nem csak szlovák és szlovákiai magyar gazdák csatlakoztak, hanem erdészek, környezetvédők és különböző területről érkező szakemberek, akiknek szintén elegük van a vidékre és a régiókra rátelepedő korrupcióból és visszaélésekből.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.