Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Robert Fico smeres pártelnök keddi sajtótájékoztatóján ismételten kiállt a Marián Kočnerrel számtalan üzenetet váltó smeres Martin Glváč házelnök-helettes mellett. Időküzben azonban Igor Matovič és pártja, az OĽANO újra aláírásokat gyűjt, hogy rendkívüli ülést hívjon össze Glváč leváltására.

 

A múlt heti rendkívüli ülést nem sikerült megnyitni, miután a kormánypártok nem szavazták meg a programját. Matovič most más eredményben reménykedik. Ráadásul, nem Glváč az egyetlen, akit az ellenzék pellengérre állítana.

 

Igor Matovič kedden azt nyilatkozta a sajtónak, hogy újra megszólítja ellenzéki partnereit egy újabb rendkívüli ülés összehívása céljából. Az ellenzék ráadásul nem csak a smeres házelnök-helyettes visszahívását akarja megtárgyalni a törvényhozásban, hanem Peter Pellegrini (Smer) kormányfőt is leváltaná, amiért nem cselekedett Glváč eltávolítása céljából.

 hirdetes_300x300  

 

„Ma már egyértelmű, hogy Fico az irántam és Pellegrini iránt érzett gyűlölete miatt csak azért is posztján tartja majd Glváčot”

 

reagált Matovič a Smer elnökének mai kijelentéseire. Fico szerint Glváčnak csak akkor kellene lemondania, ha Matovič és Sulík is lemond mandátumáról.

 

Matovič Pellegrinit is kritizálta:

 

„Nem elég elszánt, sem nem elég erős, hogy a maffiaszolga Glváčot eltávolítsa az útból. Ezért döntöttünk úgy, hogy ’barátilag’ segítünk Pellegrininek”

 

mondta, majd hozzátette, hogy

 

„természetesen Bugár Béla lelkiismeretének hirtelen és átmeneti feltámadása miatt is szeretnénk újra próbálkozni. Bugár azt ígérte, hogy nem fogja szabotálni az ellenzéket abban, hogy a parlament vezetését megtisztítsa a maffiaszolgáktól”

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.