Nyitókép forrása: cas.sk

 

Tomáš Drucker, a Dobrá voľba elnöke szerint több ezer otthoni ápolásra szoruló személy veszítheti el gondozóját még a karácsonyi ünnepek előtt a munkaügyi minisztérium hibája miatt.

 

Az ok a munkaügyi minisztérium implementációs ügynökségének mulasztása. Elakadt ugyanis az egész Európára kiterjedő szociális programra vonatkozó uniós források lehívása. A program keretében települések igényelhettek támogatást ápolók vagy szociális szolgáltatások finanszírozására.

 

A legtöbb esetben a pénzt idős hozzátartozót gondozó személyek bérére fordították. Az implementációs hivatal mulasztása miatt azonban a források lehívása nem történt meg. A Körkép.sk információi szerint egyes települések már hónapok óta saját költségvetésükből kénytelenek kigazdálkodni az ápolóként foglalkoztatott személyek bérköltségét.

 hirdetes_300x300  

 

Drucker szerint a program csak akkor nem omlik össze, ha az állam 1,7 millió eurót pumpál a projektbe, egyúttal cselekvésre szólította fel Peter Pellegrinit, mivel a munkaügyi tárca „nyilvánvalóan kudarcot vallott”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.