Nyitókép forrás: pravda.sk/reprofotó

 

A Dobrá voľba elnöke, Tomáš Drucker egykori smeres egészségügyi miniszter nem zárja ki a választások utáni együttműködést a Smerrel, ám Robert Fico személyét problémának látja. A Pravda napilapnak adott interjújában azonban elmondta, miért utasította el Bugár Béla ajánlatát a közös választási indulásról.

 

Drucker elmondta, számjt a Most-Hídból nemrég távozó Peter Kresákra pártja listáján, de a Kuciak-gyilkosság utáni napokban kultuszminiszteri posztjáról lemondott Marek Maďaričra és a korházreform kapcsán a Smer felé sok kritikát megfogalmazó Andrea Kalavská egészségügyi minisztert nem akarja indítani pártja listáján.

 

Bugár Béla és a Most-Híd az utóbbi hetekben több nyilatkozatában is megemlítette, hogy közös indulásról tárgyal a DV-vel, ám Drucker azonban elég egyértelműen kijelentette, hogy erre nem kerül sor. A Pravdának elmondta, hogy egyszer találkozott e téma kapcsán Ravasz Ábellel, a Most-Híd alelnökével, majd Bugár Bélával.

 hirdetes_400x285  

 

„A tárgyalás témája az volt, hogy nem vesszük-e fontolóra, hogy a Most-Híddal közösen egy választási párt listáján induljunk el, amelyhez meg kellett volna változtatni a párt nevét (…). Mivel nem láttam szükségét egy ilyen, talán túlzottan is csak technikai megoldásnak mutatkozó lehetőség megtárgyalásának, elutasítottuk az ajánlatot. Nem is tudtuk volna megmagyarázni választóinknak egy ilyen lépést.

 

Drucker osztja Robert Fico és Martin Glváč azon retorikáját, miszerint mindenkinek távoznia kellene a politikából, aki kapcsolatban került Kočnerrel. Név szerint csak Igor Matovičot, az OĽANO elnökét és Richard Sulíkot, az SaS vezérét emelte ki.

 

Kínos kérdésekre is válaszolnia kellett, a Pravda rákérdezett, hogy ismeri-e Jozef Brhelt. Drucker elismerte, húsz éve ismerik egymást, de „semmilyen módon nem kommunikálnak”. Szerinte ezt a kérdést politikai ellenfelei csak azért feszegetik, mert semmi más nincs a kezükben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.