Nyitókép forrása: sme.sk

 

A Hospodárske Noviny gazdasági lap internetes kiadása szerint Peter Pellegrini (Smer)  kormányfő azért lobbizik, hogy a Kočnerhez fűződő kapcsolata miatt házelnök-helyettesi posztjáról távozni kényszerült Martin Glváč ne legyen rajta a Smer 2020-as választási listáján.

 

Mi több, a lap szerint Pellegirni ezt feltételként szabná meg. Hogy mit lépne akkor, ha nem tennének eleget lépésének, azt nem tudni. A Smer listáját a hónap végéig Robert Fico fogja összeállítani és bemutatni. Robert Fico pedig a végsőkig kiállt Glváč mellett az elmúlt hetek botrányhulláma alatt.

 

Pellegrini korábban is lobbizott azért, hogy „toxikus” személyek ne kerülhessenek pártja listájára, például Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány vagy Robert Kaliňák volt belügyminiszter esetében. Mindkétszer sikerrel járt.

 hirdetes_810x300  

 

A Hospodárske Noviny által megszólított politológus, Radoslav Štefančík szerint a Smer számára nem lenne kifizetődő. Azt is megjegyezte, hogy ismerve Glváč gazdasági tevékenységét,számára  a politika inkább csak „játék” volt.

 

Glváč a héten az ellenzék és a közvélemény nyomására mondott le házelnök-helyettesi posztjáról, de nem csendben vonult a háttérbe, hanem Kočnerrel való korábbi kapcsolatuk miatt lemondásra szólította fel Boris Kollárt, a Sme rodina elnökét, akinek szerinte a közigazgatási és régiófejlesztési parlamenti bizopttság elnöki posztjáról kellett volna távoznia.

 

Ugyanezért szintén lemondásra szólította fel a koalíciós partner Most-Híd elnökét, Bugár Bélát, mivel ő is találkozott Kočnerrel korábban (ha máshol nem is, a Maldív-szigeteken biztosan). Bugár a felszólítást természetesen elutasította.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!