Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Óriási pofonba szaladt bele komáromi programbemutatóján a Progresszív Szlovákia – Együtt, értékrendileg balliberális, jobbközép, uniós-barát koalíció. A magyar platform jelöltjeinek bemutatkozó találkozóján taktikai éretlenségükről, terepismeretük komoly hiányosságairól tettek bizonyságot a felvidéki magyarok körében.

 

A ballépés leginkább a Spolu jelöltek esélyeit ronthatja a közös választási listán. Az ok: A Momentumos Donáth Anna ámokfutása.

 

Túltolták a biciklit

 hirdetes_810x300  

 

Igazából nem is lett volna semmi baj, ha önmaguk maradnak. A PS/Spolu eddigi eredményei, gondoljunk róluk bármit is, tiszteletet érdemelnek. Elég, ha csak Čaputová államfő, vagy Matúš Vallo Pozsony főpolgármesterének választási eredményeit nézzük, akikre nagyon sok magyar is szavazott.

 

Most viszont már parlamenti választásokra készülünk, ahol releváns magyar szereplőkkel küzdenek, és azok magyar választói is jóval motiváltabbak.

 

Ilyen körülmények között a PS/Spolu akkor tette volna a legjobban, ha eddigi eredményeire, (és továbbra is helyesírásoktól, stilisztikai hibáktól hemzsegő választási programjának kijavítására) összpontosít. Az újdonság ereje, a modern megjelenés, a helyileg viszonylag ismert magyar jelöltek megfelelő alap lehetnek a magyarság asszimilálódó rétegének megszólítására.

 

Fordulópont! Íme, a kormányváltásra készülő PS/Spolu magyar nyelvű választási programja

Donáth szavai vállalhatatlanok

 

Ők viszont igyekezetükben túltolták a biciklit, melynek leginkább a Spolu, mely az Európai Néppárt tagja, ihatja meg a levét.

 

A komáromi programbemutatón ugyanis a PS, az európai liberális ALDE tagjaként a szintén ide tartozó Momentumos Donáth Annát hívta el.

 

Aki kellően szét is barmolta a rendezvényt meglepően taktikátlan, a helyi viszonyokat ignoráló, magasról lenéző nyilatkozataival.

 

Komáromban mutatták be a PS-SPOLU Magyar Platformjának jelöltjeit

 

Kulcsmondata, melyet a felvidéki magyar sajtóból egyedüliként a Körkép.sk vett észre, így szól:

 

„Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.“

 

Agyrém, mely segíthet

 

– Agyrém, mely egyetlen dologra jó. Pontosabban kettőre.

 

A felvidéki magyarság felébresztésére, hogy mi is a tét saját jövőnk, túlélésünk szempontjából, ha ez a momentumos kór nálunk is megveti magát.

 

Másrészt a Most-Híd „szlovmagy“ táborának további szétverésére. Az ilyen üzenetek fogadóközönsége ugyanis leginkább a Momentumos rendezvényeken szónokoló, Ravasz Ábel képviselte vegyespárt táborát erősítette.

 

Mostanáig.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 41 olvasónak tetszik ez a cikk.