Nyitókép forrása: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A hétvégén döntés születhet a Magyar Közösségi Összefogás jelöltlistájáról. A hárompárti együttműködés választási listáján a Magyar Fórum, az Összefogás Mozgalom és az MKP jelöltjein kívül két „befutó” helyet a Most-Híd esetleg hozzájuk pártoló politikusainak is fenntartanak, konkrét nevekről azonban egyelőre nem esett szó.

 

A közös választási lista vezetője a TASR hírügynökség információi szerint Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke lehet. Ez a lehetőség már az Összefogás Mozgalom (nem hivatalos) megalakulásakor is felmerült a nyár végén. Bárdos a sajtónak nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt. A TASR-nek azt nyilatkozta: a hétvégén eldől, hogyan vág neki az MKP a választásoknak, a tárgyalások lezárultáig pedig nincs értelme nevekről beszélni.

 

A hétvégén az MKP elnöksége és országos tanácsa is ülésezni fog, ahol végleges döntés születhet a Magyar Közösségi Összefogás kapcsán zajló eddigi tárgyalások eredményéről. Králik Róbert, az MKP sajtótitkára elmondása szerint a három párt eddig csak a lista elosztásáról egyeztetett, az MKP csak „a hétvégén hoz egyértelmű döntést, hogy közösen indul-e a Magyar Fórummal és az Összefogással”, vagy sem. Králik azt is megerősítette, hogy a közös listán két helyet fenntartanak a Most-Híd azon személyiségeinek, akik hajlandók hozzájuk csatlakozni és velük indulni a 2020-as választásnak. Arról nem voltak információi, hogy az Összefogás Mozgalom ebben a kérdésben folytat-e tárgyalásokat a Most-Híddal.

 hirdetes_810x300  

 

A Magyar Fórum és Simon Zsolt szerint a jövő hét elejére zárulhatnak le a tárgyalások, akkor kerülhet bemutatásra a közös választási lista is. A helyek elosztásáról semmilyen információt nem árult el.

 

A TASR-nek nyilatkozva a Most-Híd szóvivője, Magdeme Klára ismét elmondta, hogy az MKP a Most-Híddal közös választási párt elutasításával „történelmi lehetőséget hagyott ki”, és hogy ugyanolyan döntést hozott, mint a megyei és az önkormányzati választások előtt. A vegyespárt országos tanácsa is a hétvégén ülésezik, több minipártot is megszólítottak a közös indulás reményében, erről is döntés születhet Bugár Béla pártjában.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!