Nyitókép forrása: sme.sk, kollázs: körkép.sk

 

Újabb két ismert személyiség vonul a háttérbe a Most-Hídban. Ez azt jelenti, hogy egyikük sem indul a 2020-as parlamenti választáson.

 

Ivan Švejna, aki 2016-ban a vegyespárt választási listáján az előkelő 7. helyet foglalta el, nem fog indulni a jövő évi választáson. Ez facebookon közzétett bejegyezéséből derül ki. Mint írja, jövőjét a szakmai életben képzeli, mandátuma lejártával nem méretteti meg magát a választáson, hanem az újonnan létrejött Nyugdíjpolitikai Intézettel akar foglalkozni.

 

A Most-Híd elnöksége egy újabb tagja vonul  háttérbe

 hirdetes_810x300  

 

Magdeme Klára a HNOnline.sk-nak megerősítette, hogy Švejna  nem indul a választáson, de továbbra is a Most-Híd tagja marad. Hasonlót már láthattunk: František Šebej hasonlóképp vonult ki a vegyespártból, miután az Bugár hírhedt harmadik mondatával megmentette a kormánykoalíciót 2018 márciusában.

 

 

Švejnáéhoz hasonló döntést hozott Ondrejcsák Róbert külpolitikai szakértő, aki jelenleg védelmi államtitkár. Ő 2016-ban sem indult a választáson, de a párt jelöltjeként lehetett államtitkár.

 

A TASR-nek nyilatkozva Ondrejcsák kijelentette, hogy továbbra is a közéletben akar maradni, de egyetlen párt színében sem akarja magát megmérettetni a voksoláson.

 

A Most-Híd belső átrendeződése enyhén szólva is látványos. Néhány hete Gál Gábor igazságügyi miniszter jelentette be, hogy nem indul a 2020-as választáson (ötödik volt a választási listán 2016-ban), a héten Pfundtner Edit (2016-ban a 11. helyen állt) igazságügyi államtitkár is bejelentette, hogy ő sem vág neki a választásnak.

 

Az Új Szó a minap megszellőztette a Most-Híd 2020-as listájának befutó helyeinek neveit. Az alábbi táblázatban a mostani változások mértékét próbáltuk szemléltetni:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.