Nyitókép forrása: facebook/Denník N/reprofotó

 

Ondrej Dostál parlamenti képviselő újabb nyolc-tíz oldalnyi plágiumot fedezett fel Andrej Danko (SNS)  rigorózusi munkájában. A Bél Mátyás Egyetem illetékes bizottsága korábban azt állapította meg, hogy Danko lehivatkozás nélkül öt könyvből másolt szóról szóra (nagy mennyiségű szövegekről van szó). Dostál állítja, ő megtalálta a hatodik könyvet.

 

„[Andrej Danko] rigorózusi munkája plágium elejétől a végéig”

 

jelentette ki  keddi sajtótájékoztatóján Ondrej Dostál. A hatodik forrásmegjelölés nélkül „felhasznált” könyv Dostál szerint a Škultéty-Črep-Sedláček szerzőhármastól származó A közigazgatás és közjog válogatott kérdései című.

 

  hirdetes_300x300   

Ondrej Dostál egyúttal azt is bejelentett, hogy közigazgatási törvényjavaslat beterjesztését tervezi, amelyet Andrej Danko rigorózusi munkája alapján fogalmazott meg. A törvényjavaslat indoklása Danko munkájából származik, ámde már korrekt forrásmegjelöléssel ellátva. Andrej Danko az alkotmányjogi bizottságnál támadta meg a javaslatot, és a törvények előterjesztésére vonatkozó szabályokra hivatkozva követeli a javaslat visszavonását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!