Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

A Markíza televízió Testre mért kérdések című politikai vitaműsorában Igor Matovič (OĽANO) pártelnököt és Juraj Balnár smeres alelnököt ültette egy asztalhoz. A vita jelentős része a Počiatek-Trnka-féle, minap nyilvánosságra került videofelvételről szólt.

 

Počiatek és Trnka a felvételen többek között a 2009-es emissziós botrányról is beszélnek, amely a felvétel készültekor még nem került nyilvánosságra. Ján Počiatek korábbi smeres pénzügyminiszter és közlekedési miniszter arról beszél a felvételen, hogy Ján Slota, az SNS akkori elnöke „mekkora bizniszt” talált ki, és még Ficot is megkerülte, mert nem adta neki oda a bevétel felét. Počiatek szerint az emissziós kvóták áron aluli eladásából Slota kétmilliárd szlovák koronát kaszált.

 

„Megdöbbentett a dolog, bár, ha visszaemlékezem, az ügy idején a HZDS-szel voltunk kormányon”

 

 hirdetes_400x285  

reagált a felvételre Blanár.

 

Matovič ismét elmondta, hogy ő már hónapokkal ezelőtt hallott a felvétel létezéséről.

 

„Tudtam, hogy van egy ilyen videó, de nem tudtam, pontosan mit tartalmaz”

 

mondta, mire Blanár azzal próbálta meg támadni, hogy ez esetben miért nem tett feljelentést. Matovič erre azzal válaszolt, hogy akkor kellett volna Počiateknek és Ficonak feljelentést tennie. De őket „csak az zavarta, hogy Slota nem osztozkodott Ficoval”.

 

Blanár szerint Fico kormányfőként „egyértelműen reagált”, leváltotta az SNS két miniszterét, majd elvette tőle az egész minisztériumot.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!