Nyitókép forrása: Tasr

 

Andrea kalavská (Smer) egészségügyi miniszter a kórházreform beterjesztésének kudarca miatt felajánlotta lemondását Peter Pellegrini (Smer) kormányfőnek – jelentette be Kalavská, aki ma délután a sajtónak burkoltan Robert Ficot is bírálta.

 

„Megalázó, hogy így bántak egy miniszterrel” – mondta, miután kijelentette, a kórházreform elfogadására már nincs remény ebben a választási ciklusban.

 

„Szégyenteljes, nevetséges és groteszk, hogy hova jutottunk”

  hirdetes_300x300   

 

fogalmazott. A kórházreformról szóló javaslatot a Smer és főleg Robert Fico nyomására vonta vissza a kormány, így nem jutott el a parlamenti vitáig. A hivatalos indoklás szerint „nem lett volna meg hozzá a szükséges képviselői támogatás”. Kalavská burkoltan Ficot-t is kritizálta:

 

„Ha valaki hetekig húzza a szavazást és tisztességtelenül viselkedik velem, az egy dolog, együtt tudok vele élni. De hogy valaki így viselkedjen egy egész nemzettel szemben, engem szomorúsággal tölt el”

 

Peter Pellegrini kormányfő holnap, azaz csütörtökön fog tárgyalni Kalavskával lemondásáról vagy maradásáról. A miniszterelnök szóvivőjén keresztül a sajtónak azt nyilatkozta, hogy jobb lenne, ha Kalavská maradna a posztján.

 

Erre nyilván a közelgő választások miatt lenne szüksége a Smernek. Tny azonban, hogy Kalavská néhány hete arról beszélt, hogy nem a politikában képzeli el a jövőjét.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!