Nyitókép forrása: sme.sk

 

Egy nappal azután, hogy a rendőrség vádat emelet Robert Fico smeres pártelnök ellen bűncselekmény méltatása és rasszizmus miatt, Andrej Kiska volt államfő ellen is vádat emeltek a KTAG-ügy kapcsán.

 

A hírt a SME napilap közölte, két egymástól független forrásra hivatkozva.

 

A rendőrség még az év elején vádolta meg a Kiska tulajdonában lévő KTAG cég ügyvezetőjét, Eduard Kučkovskýt. 2014-ben még Kiska is ügyvezető volt a cégben. A 2014-es elnökválasztási kampány idején a cég Kiska kampányának egy részét kifizette, majd költségként vezette azt el, és áfavisszaigénylést adott be 155 ezer euró értékben.

 hirdetes_300x300  

 

Az állam ugyan nem fizette ki a visszaigényelt összeget, a rendőrség szerint azonban már a kérelem benyújtása is bűncselekménynek számít, és ezért nem vonatkozik rá a „tevékeny megbánás” elve. Ez az elv arról szól, hogy az államnak okozott kár megtérítésekor a rendőrség eltekint a vádemeléstől.

 

Kiska cége egyébként megfizette az adóhatóság által kirótt pénzbüntetést.

 

A KTAG-ügynek van egy másik vonzata is. Kiska korábban azt nyilatkozta, hogy korábban, mikor még államfő volt, Robert Fico megfenyegette, hogy ha nem nevezi ki őt az Alkotmánybíróság elnökének, akkor Fico eljárást indíttat Kiska ellen. Az „ajánlatot” állítólag Bugár Béla közvetítette a két fél között.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!