Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Megérkezett Andrea Kalavská lemondó nyilatkozata az elnöki palotáva. A Smer egészségügyi minisztere még hétfőn jelentette be, hogy lemond hivataláról, mivel két számára fontos javaslat sem kapott támogatást a kormánykoalíciótól (mindkettőt a Smer kaszálta el).

 

Hogy mikor találkozik Zuzana Čaputová államfő és a visszalépő miniszter, azt egyelőrenem lehet tudni, ahogy arról sincsenek információk, hogy ki veszi át Kalavskától a tárca vezetését.

 

Peter Pellegirni (Smer) kormányfő korábban már megköszönte Kalavskának „mindazt, amit a minisztérium az ővezetése az emberekért tett”. E kormányfőnek ennél többre nem futotta, annak ellenére, hogy ő maga is nevét adta a Robert Fico pártelnök által erősen ellenzett kórházreformhoz, amelyet végül a többségi támogatás hiányában a kormány hívott vissza a parlamentből, így még vita sem indult róla.

 hirdetes_300x300  

 

Kalavská másik javaslata sem élt meg a parlamentben, ott vita ugyan volt, de a képviselők nem szavazták. Ez úgy módosította volna a törvényt, hogy csak azt a gyermeket vették volna óvodába, amely rendelkezik az összes kötelező oltással.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!