Nyitókép: DenníkN

 

A Newton Media felmérése 6 televíziós és rádióműsor szereplőinek idejét értékelte a 2019-es esztendőben. A top 10-be az államfő Čaputová, Igor Matovič, Richard Sulík, valamint Bugár Béla, illetve a Smer képviselője, Erik Tomáš is bekerült.

 

A felmérés az 5 perc múlva 12 (RTVS), a Na telo – Testre szabva (Markíza), a Politikában (TA 3), a Na hrane – Határeset (Joj TV), valamint a közrádió szombati, és az Expres Rádióban futó Braňo Závodský közéleti műsorait értékelte.

 

A politikusok közül az első helyen Pellegrini kormányfő végzett, aki 2019-ben tiszta időben számolva 14,5 órát beszélhetett. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a miniszterelnök általában politikai ellenfél nélkül szerepelhet a közrádió szombat délelőtti műsorában.

 hirdetes_810x300  

 

A politikusok televíziós szereplései 2019-ben. Grafika: DenníkN

 

Az MKP elnöke, Menyhárt József neve mellett nulla perc műsoridő szerepel. Mint ismert, elégtelen szlovák nyelvtudása miatt idén Menyhárt a közmédia felvétele elől megfutamodott, és vissza is lépett az államfőválasztástól.

 

Andrej Danko házelnök legtöbbet az Ivan Kmotrík tulajdonában levő TA 3 hírtelevízióban szerepelt. Ez a tv-csatorna a legutóbbi választások előtt is átlagon felüli teret biztosított a Danko vezette SNS-nek. Szintén volt, hogy politikai ellenfél nélkül.

 

DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.