Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Richard Sulík szerint Andrej Kiska, a Za ľudí elnöke váratlanul ellenezni kezdte, ezért nem valósult meg novemberben az ellenzéki blokk. Az SaS elnöke szerint ők Robert Mistríket akarták a választási csoportosulás élére. Mistrík indult a 2019-es államfőválasztáson, mindenkinél korábban kezdte a kampányát, ám végül visszalépett Zuzana Čaputová javára.

 

Sulík szerint ők támogatták egy négyes pártkoalíció létrehozását: „ha ez lett volna a Smer eltávolításának ára, rajtunk nem múlt volna”, jelentette ki. (Megjegyezzük, utólag mindenki úgy magyarázza a történteket, ahogy akarja, mert már nincs tétje kijelentéseinek. Egyébként Igor Matovič is Kiskát vádolta meg az ellenzéki blokk létrejöttének szabotálásával.)

 

„Az utolsó tárgyaláson mindannyian ott voltunk és támogattuk a választás előtti koalíciót, de Kiska hirtelen ellene volt”

 

 hirdetes_300x300  

mondta a liberálisok elnöke. Hozzátette, hogy szerint az SaS fel van készülve, hogy egyedül jusson be a parlamentbe. A felmérések eredményeivel kapcsolatban elmondta, hogy sem túlbecsülni, sem alábecsülni nem szabad őket. Egyes felmérések 5-6,5 százalék közé (de még parlamentben), más felmérések 5 százalék alá mérik az SaS-t, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagy a veszélye a parlamentből való kiesésének.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!