Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Andrej Danko, az SNS elnöke hetek óta azon rágódik, hogy Peter Pellegirni kormányfő, a Smer listavezetője több tévéadásban is elmondta, hajlandó lenne együtt kormányozni Andrej Kiska exkormányfő pártjával. Igor Matovič szerint nem mindegyik Za ľudí-tag van az ötlet ellen.

 

Kiskáról Matovič feltűnő rendszerességgel nyilatkozik a sajtónak, többnyire negatív értelemben. Korábban azzal vádolta meg, hogy az egykori államfő semmi hozzáadott értéket nem hozott az ellenzéki oldalra, csak tovább osztotta a szavazatokat. Azt is belengette, hogy a Kiskáék miatt futott zátonyra a közös ellenzéki blokk kialakításának terve, mert „valakik abban hisznek”, hogy a választások utáni patthelyzetben majd összeomlik a Smer.

 

A Pravdának nyilatkozva most ugyanezt megismételte azzal, hogy egy „fontos és kulcsfontosságú személy” a Za ľudíból azt mondta neki, hogy a Pellegrinivel való együttműködés „megoldás lehet a patthelyzetre“.

 hirdetes_400x285  

 

Az OĽANO első embere szerint a különös „terv” abból indul ki, hogy a februári választások utáni patthelyzetet követően nyárra előrehozott választásokat írnak ki, és majd például az szélsőségesek elleni harcra hivatkozva megállapodás születik a Smerrel, vagy annak valamilyen Pellegrini vezette maradványával.

 

„Megdöbbentem, mikor azt mondta nekem valaki, hogy nem baj, ha kiesnek a pártok, legalább megtisztulás lesz, aztán Fico majd Kotlebáékkal akarna kormányozni, ami miatt, ha Pellegrini tartja a szavát, szétesik a Smer, és az előrehozott választások után Pellegrinivel kormányozunk”

 

A Za ľudí nevében épp az OĽANO-ból átigazoló Veronika Remišová cáfolta Matovič megszellőztetett információit. Mint mondta, sem egy Fico, sem egy Pellegrini-féle Smerrel nem fognak együttműködni semmilyen választást követően sem.

 

Az előrehozott választások lehetőségét egyébként Zuzana Čaputová is elképzelhetőnek tartja abban a formában, hogy először ügyvivő kormány alakul, majd előrehozott választásokat írnak ki. Hasonló szellemben nyilatkozott egy interjúban a KDH kampánymenedzsere, Radovan Choleva is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.