Nyitókép forrása: 

 

Jaromír Čižnár főügyész indoklást követel Dušan Kováčik speciális ügyésztől Dobroslav Trnka egykori főügyész szabadon bocsátásával kapcsolatban. A politikusoknak is üzent.

 

A főügyészség hivatalos álláspontja szerint egyelőre vizsgálják a speciális ügyészség eljárásának jogosságát. Čižnár felszólította a politikusokat, hogy hagyjanak fel “aránytalanul nagy politikai ténykedésükkel” a Trnka-ügyet illetően.

 

Čižnár a nyilvánosságnak azt ígérte, hogy objektív állásfoglalást is közölni fog a Trnka üggyel kapcsolatban.

 hirdetes_300x300  

 

Dobroslav Trnka egykori főügyészt, akinek nevét Gorilla-felvételekkel való zsarolással és a Smer volt pénzügyminiszterének vélhető hűtlen kezelési botrányával is kapcsolatba hoztak, csütörtökön tartóztatta le a NAKA, csakhogy a speciális ügyészség már pénteken szabadon engedte arra hivatkozva, hogy a nyomozóknak nem sikerült bizonyítaniuk, hogy valóban bűncselekmény történt.

 

Zuzana Čaputová államfő Trnka kiengedése miatt jelezte, hogy magához fogja hívatni Čižnárt és Lučanský országos rendőrfőkapitányt, mégpedig azért, mert aránytalan nagynak érzi azt a különbséget, ahogy a Trnka-ügyet a rendőrség és az ügyészség megítélte.

 

Made in Mexikó

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!