Nyitókép forrása: nrsr.sk/reprofotó

 

Kemény verbális összecsapás zajlott ma a parlamentben. A szóváltás egyik főszereplője pedig Andrej Danko (SNS) házelnök volt.

 

Danko a Martin Poliačik frakción kívüli képviselővel folytatott vitájában azt találta mondani, hogy nem tiszteli a köztársasági elnököt.

 

„Majd akkor fogom tisztelni az Elnöki Palotát, ha apolitikus lesz és nem fog függeni olyan drogosoktól, mint maga”

 

 hirdetes_400x285  

mondta Poliačiknak.

 

A házelnöknek a parlament mai ülésén egyébként a szokásosnál is feltűnőbb problémái voltak az artikulációval. Több képviselő be is kiabált neki, hogy végezzenek rajta alkoholtesztet. A fentebb vázolt vita hevében Igor Matovič (OĽANO) egy papírlapra felírta, hogy „Ő itt be van rúgva”, majd Danko közelében el is helyezte azt. Ezután az SNS elnöke ráförmedt Matovičra, hogy nagyon örül, hogy véget ér a választási ciklus, mert nem kell tovább elviselnie „ezt a holdkórost“.

 

Egyébként Poliačik és Matovič is panaszt akar tenni Danko Čaputovával kapcsolatos kijelentései miatt.

 

Az SNS elnöke nem sokkal később a sajtónak magyarázkodott a parlamenti affér miatt. Azzal érvelt, hogy mint személyt tényleg nem tiszteli az elnökasszonyt, de az elnöki hivatalt ellenben igen. Ráadásul kijelentette, hogy ő vár bocsánatkérést Čaputováról valamilyen facebbok-poszt miatt, amit az államfő még civilben tett közzé megválasztása előtt.

 

Az Elnöki Palota nem kívánt reagálni a parlamentben elhangzott kijelentésekre.

 

Egyébként a parlamentnek ma nem sikerült megtörni az elnöki vétót az SNS-es mezőgazdasági minisztérium által beterjesztett, földrendezéssel kapcsolatos törvényjavaslatát illetően. A törvénymódosítás ellen a gazdák pártja, az Elegünk van! is tiltakozott. Erről bővebben alábbi cikkünkben olvashat.

 

Ilyen sajtó még nem volt a parlament előtt! A gazdák élő birkákkal mutattak rá a földrendezés körüli visszaélésékre

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.