Nyitókép forrása: dnes24.sk

 

Dobroslav Trnka egykori főügyész szabadon bocsátása egy nappal őrizetbe vétele után a rendőrség és az ügyészség közti „elégtelen koordináció” eredménye volt – jelentette ki Zuzana Čaputová  államfő, miután személy találkozóra hívta Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt.

 

Az államfő szerint nem fordulhat elő olyan eset, hogy ilyen nagy különbség legyen aközött, ahogy a nyomozó és az ügyész megítéli az ügyet, és hogy ez végül a vádak ejtéséhez vezessen – mint ahogy az Trnka esetében is történt.

 

Kijelentette ugyanakkor, hogy a Trnka elleni vádak ejtése nem jelenti a nyomozás lezárását. mint mondta erről Jaromír Čižnár főügyész és Milan Lučanský főkapitány biztosították őt.

 hirdetes_810x300  

 

Az államfő azt is hangsúlyozta, hogy minden Trnkával kapcsolatos eljárásban hozott döntést a nyilvánosság a napvilágra került videó- és hangfelvételek viszonylatában fog értékelni. Ezzel arra utalt, hogy ha az ügyész, aki elvileg a végig követi a nyomozó munkáját, a nyomozó vádemelési javaslatát elutasítja, majd szabadon enged egy olyan gyanúsítottat, mint Trnka, akkor a nyilvánosság nagy része úgy fogja gondolni, hogy a hatóságok a szőnyeg alá akarják söpörni az ügyet.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!