politika

Čaputová elfogadja Sólymos lemondását

Pellegrini nagyra értékelte Sólymos döntését

Nyitókép forrása: ta3.com/illusztráció

 

Zuzana Čaputová államfő megerősítette, hogy elfogadja Sólymos László lemondását, és a jövő héten bejelenti, kit nevez ki a környezetvédelmi tárca élére a most-hidas politikus helyett.

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő nagyra értékelte, hogy Sólymos lemondott és ezzel „politikai kultúráról” tett bizonyságot.

 

Hirdetés(X)

A Most-Híd egyelőre szűkszavú a témában, annyit lehet tudni, hogy tiszteletben tartják Sólymos döntését és egyúttal sajnálják a történteket.

 

A vegyespárt számára a történtek komoly vérveszteséget jelentenek. Sólymos László a vegyespárt egyik alapítója, és a Most-Híd egyik legtöbbet szereplő politikusai közé tartozott. A választási listán a harmadik helyen szerepel – igaz, nyáron olyan hírek is jártak, hogy Sólymos kilép a politikából, végül nem így történt, de pártbeli funkciói mindegyikéről lemondott.

 

A Pellegrini-kormány egyébként elég sok miniszter távozását élte meg. Sólymos előtt Andrea Kalavská egészségügyi miniszter távozott a posztjáról, tavaly pedig Peter Kažimír is távozott a pénzügyi tárca éléről, hogy a Szlovák Nemzeti Bank elnökeként folytassa pályafutását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zempléni Péter
2020. jan. 23. 18:14

Azért szép volt tőlük, hogy államnyelven balhéztak. Menyhárt mit tudott vola produkálni ilyen állapotban szlovákul😂😂😂

Szóljon hozzá!

Kövessen minket

Megosztás