Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Andrej Danko (SNS) házelnök és pártelnök mai sajtótájékoztatóján elutasította a lemondására felszólító ellenzéki kijelentéseket. Alena Zsuzsovával folytatott, kedden napvilágra került korábbi beszélgetését „jelentéktelennek” tartja, és úgy véli, hogy sem politikai sem jogi értelemben nem követett el hibát.

 

A sajtótájékoztatókon előszeretettel rögtönző Danko ezúttal ragaszkodott a papírra írt szövegéhez, úgy olvasta fel a sajtónak állásfoglalását. Tegnap ugyanis napivlágra került egy hangfelvétel, amelyen Danko, és a Kuciak-gyilkosság elsőrendű vádlotja, Alena Zsuzsová beszélget egymással. Danko tavaly még tagadta, hogy ismerné Zsuzsovát.

 

A házelnök elismerte, hogy valóban beszélt Alena Zsuzsovával. Mint mondta, hét évvel ezelőtt kapott egy fényképet „egy szép nőtől, és természetesen, hogy neki tetszenek a szép nők”. Hozzátette, hogy kötetlen flörtöléseik alkalmával sosem beszélt a nőnek munkáról vagy politikáról. Azt is állította, hogy személyesen sosem találkoztak.

  hirdetes_300x300   

 

Danko tagadta, hogy kapcsolatban állt volna Zsuzsovával. Most kiderült, hogy többször is telefonáltak

 

Korábban letagadta

 

Arra a kérdésre, hogy tavaly miért tagadta le, hogy ismeri Zsuzsovát, azt válaszolta, hogy nem Alena Zsuzsováként ismerte őt, hanem „virtuális személyként”

 

„Személyazonossága sosem érdekelt, mivel soha semmi lényegeset nem beszéltem meg vele. Még csak sejtésem sem volt arról abban az időben, hogy ez a számomra virtuális nő valójában Alena Zsuzsová”

 

fogalmazott, hozzátéve, hogy akkor vette fel vele a kapcsolatot, amikor épp válófélben volt, és hogy „érsekújvári baba” név alatt mentette el Zsuzsová elérhetőségét a telefonjában.

 

Danko a hangfelvétel nyilvánosságra kerülését példanélküli, veszélyes precedensnek nevezte. Meggyőződése, hogy sem politikai sem jogi értelembe vett hibát nem követett el.

 

„Nem találnak abban a beszélgetésben semmi olyat, ami arra utalna, hogy bármilyen bizniszben részt vettem volna, és a beszélgetés tárgya nem azok a bűncselekmények voltak, amelyek miatt ma bíróság előtt áll”

 

“Végre teljesen az enyém lesz!” – Így flörtölt egymással Zsuzsová és Danko (Hangfelvétel)

 

Danko politikai indíttatást sejt a háttérben

 

jelentette ki. Utólag pedig úgy véli, hogy Zsuzsová egy tipikus veréb volt, akit azért küldtek rá, hogy kompromittálják, épp ezért a hangfelvétel napvilágra kerülését az SNS és személye elleni támadásnak tekinti, ami „példanélküli beavatkozás a politikai versenybe”. Az is elhangzott, hogy a sajtó a hangfelvétel közzétételével emberi jogot sértett.

 

A tegnap napvilágra került információk szerint a 2013-ban készült felvétel Marian Kočner mobilján találta a rendőrség. Kočner nem csak Dankot próbálta így lépre csalni. Zsuzsová miatt került tarthatatlan helyzetbe Martin Glváč, a Smer egyik magasrangú politikusa, aki végül a sajtó, az ellenzék és a közvélemény nyomására lemondott posztjáról.

 

Danko elutasítja azokat a kijelentéseket, miszerint le kellene mondani a házelnöki posztról. Az ügyben természetesen Robert Fico, smeres pártelnök is mellé állt. Nem véletlenül: Kočner üzenetei elsősorban a Smer viselt dolgaiba adtak mélyebb betekintést, és Fico emiatt már kénytelen volt Martin Glváčtól és Monika Jankovská korábbi smeres igazságügyi államtitkártól is búcsút mondani.

 

Danko-Zsuzsová-botrány: A politikusok reagáltak, Fico megvédte Dankot

 

Már csak “hat legény maradt talpon a vidéken” – Négy év alatt kilenc főt cseréltek le a kormány “family” fotóján

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!