Nyitókép forrása: aktuality.sk, sme.sk

 

Valószínűleg senki sem fog azon meglepődni, ha azt mondjuk, hogy az elmúlt hét legnagyobb kampány-fiaskója az MKÖ SaS-szel való közös sajtótájékoztatója volt.

 

Az MKÖ elvileg megmutathatta volna a választóknak, hogy van koalíciós potenciálja, hogy számba veszik a potenciális kormányváltó szlovák pártok. Ehelyett – Simon Zsolt, Bárdos Gyula és Mózes Szabolcs kommunikációs malőrjének köszönhetően – a választóban három dolog ragadt meg: az egykori most-hidas, dán sertéstelepeket beengedő Simon átveszi a közös lista kommunikációjának irányítását, az MKÖ pedig lemond a Beneš-dekrétumok és az autonómia firtatásáról is.

 

Márpedig az MKÖ létjogosultságát, az egész megújulásról szóló kommunikáció lényegét az adja, hogy a felszínes, kérészéletű engedmények helyett áttöréseket kell elérni a magyarok javára. Áttörés helyett négy héttel a választások előtt feladták legfontosabb alkupozícióikat. A témában bővebben Király Zsolt elemzésében olvashat:

 hirdetes_300x300  

 

Érthetetlen öngól! Sulík és Simon csökkentették a Magyar Közösségi Összefogás parlamenti bejutásának esélyeit

 

Időzítés: jeles. Minőség: elégtelen

 

Persze, az a bizonyos másik oldal sincs a helyzet magaslatán. Érsek Árpád most-hidas listavezető és közlekedési miniszter azt hitte, hogy a nagy üggyel bajjal választások előtti hetekre időzített pozsonyi elkerülő útszakaszokat gond nélkül átadhatja. De tévedett.

 

Nagyszombat megye ugyanis nem vette át a kérdéses szakaszokat, súlyos úthibákra hivatkozva. Érsek néhány nappal később már azt kiabálta bele az éterbe, hogy az OĽANO és az MKP fúrta meg az átadást politikai indokokból, de a politika iránt érdeklődő olvasók tudják, hogy ezek pont azok a szakaszok, amelyek alá szemetet süllyesztettek el kényes körülmények között.

 

Így nem csak elmaradt a kampányfogás, de újra köztudatba került a korábbi fiaskó is. Ráadásul listavezetőhöz képest Érsek kénytelen kerülni a sajtónyilvánosságot – a SkyToll szerződés alaposan kikezdte a renoméját.

 

Fusi-munka? Berényiék elutasították Érsekéktől a D4R7 Nagyszombat megyét érintő szakaszának átvételét

 

Kihagyhatatlannak tűnő ziccer

 

A harmadik legnagyobb ballépés meglepő módon Robert Fico smeres pártelnök nevéhez fűződik. A Smer már hetek óta keresi a lehetőséget, hogy az elmúlt négy év üresjárata után újra elővegye a migránstémát. Ehhez Andrej Kiska adta meg nekik a lehetőséget.

 

Kiska két héttel ezelőtt az egyik vitaműsorban megismételte azt a korábbi álláspontját, hogy Szlovákiának néhány ezer migránst illene befogadnia. Fico január 30-án töltött fel egy videót a Facebookra, amelyen nyilvános vitára szólította fel Kiskát, aki szerinte a „nyugdíjasok 13. nyugdíjának kárára akar több ezer migránst eltartani Szlovákiában”.

 

A kihagyhatatlannak tűnő ziccer azonban alapos pofára eséssel végződött. Kiska ugyanis válaszvideójában kijelentette, hogy Robert Fico egy lecsúszó politikus, akinek már rég nincs meg a súlya ahhoz, hogy eldöntse, ki üljön le vele a vitaasztalhoz. Kiska azt hangsúlyozta, hogy Peter Pellegrini (Smer) jelenlegi kormányfővel fog vitázni a közmédia műsorában február 16-án (odaszúrva, hogy Pellegrini egyszer már „megfutamodott” az év elején a közös vita elől).

 

„Ezután hajlandó vagyok leülni Robert Ficoval is a nyilvánosság előtt Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásáról, Bödörről, Gašparról, Kaliňákról, Vadaláról, Trnkáról, Počiatekről, a túlárazott futballstadionról, az útdíjrendszerről, a vietnami emberrablásról, az egészségügy összeomlásáról, az oktatásügyről és a Smer teljesítetlen ígéreteiről”

 

fogalmazott Kiska.

 

Még ha az exállamfő PR-osai nem is értették volna ennyire a dolgukat, Fico talán még akkor is belebukik a témába. A migránsozás a Smer számára olyan, mint a magyarkérdés. Az I. Fico-kormány (Hedvig-ügy, dunaszerdahelyi magyarverés) elképesztően nacionalista volt, a II. Fico-kormány, amelyben a Smer egyedül kormányozhatott, a beiktatás pillanatában elfelejtette a magyarkérdést Szlovákiában, és azt nem is tudták újra terítékre tenni 2016-ban, bár próbálkozások időről időre történtek.

 

Čoho sa bojíte pán Kiska?

Čoho sa bojíte pán Kiska? Poďte so mnou v nedeľu do diskusnej relácie a vysvetlite svoje slová o imigrantoch.

Gepostet von Robert Fico am Donnerstag, 30. Januar 2020

 

PÁN PREDSEDA, STE V PORADÍ

PÁN PREDSEDA, STE V PORADÍČasy, keď si Robert Fico mohol diktovať, kedy, s kým a o čom chce diskutovať, sú dávno preč. Je to odchádzajúci politik, ktorému padajú preferencie a preto musí počkať. Líder kandidátky Smeru, premiér Pellegrini duel so mnou potvrdil prvý – bude 16.2. v RTVS, ak to znova nezruší ako začiatkom roka, keď sa zľakol. Potom som pripravený na diskusiu s Robertom Ficom pred veľkým publikom – pred študentmi, ktorú môžu naživo vysielať všetky médiá, ktoré budú mať záujem. Diskutovať s Ficom budem o: vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Kočnerovi, Bödörovi, Gašparovi, Kaliňákovi, Vadalovi, Trnkovi, Počiatkovi, predraženom futbalovom štadióne, mýtnom tendri, únose vietnamského občana vládnym špeciálom, zlyhávajúcom zdravotníctve, školstve a nesplnených sľuboch Smeru. Porazil som Fica v prezidentských voľbách a porazím ho aj teraz. Opakuje stále rovnaké chyby. Šírením zla a klamstvami sa nikdy nedá vyhrať…………..Objednávateľ: Za ľudí, Jašíkova 2, 10, 821 03 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 52581675Dodávateľ: Facebook Ireland Limited 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour Dublin 2, Ireland, IČO:462932

Gepostet von Andrej Kiska am Donnerstag, 30. Januar 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.