Nyitókép: reprofoto (M1)

 

Bárdos Gyula volt a vendége a Ma Este szerdai adásának. A Magyar Közösségi Összefogás listavezetője elmondta, hogy nem szeretnék, ha megismétlődne az Európai Parlamenti választások eredménye, amikor 400 szavazat hiányzott az EP-mandátumhoz. Ezért a három párt összefogva választási szövetségként indul és olyanokat is szeretnének megszólítani, akik eddig szavaztak, vagy a Most-Hídra szavaztak.

 

„Az árokásás, a szembenállás helyett az összefogás az egyetlen megoldás a sikeres szereplésre,“

 

Bárdos: Ötből csak három párt akart kormányváltást

 

 hirdetes_400x285  

fogalmazott Bárdos, aki szerint azért nem sikerült a teljes, öt párti összefogás, mert két párt a tárgyalások során nem volt hajlandó kimondani a kormányváltás szükségességét.

 

Bárdos Gyula a Ma Este február 5-is adásában. Kép: reprofoto

 

Bárdos szerint az államfőválasztás, az EP-választás és az önkormányzati választások sem támasztották alá a Most-Híd 70:30 százalékos igényét.

 

A listavezető szerint a választások után olyanok is csatlakozhatnak majd hozzájuk, akik eddig nem akarták a velük való közös indulást.

 

„Az eddigieknél jóval egyértelműbb és hatékonyabb érdekképviseletre van szükség Dél-Szlovákia felzárkóztatásához“

 

– nyomatékosította a Csemadok elnök-politikusa.

 

A magyarok kétharmadás már megszólították

 

Mint elmondta, a felvidéki magyarság kétharmadát sikerült megszólítaniuk, és ha ezt ki tudják terjeszteni a teljes felvidéki magyar közösségre, és a velük ott élő szlovákok is csatlakoznak, akkor mindenki jobban érezheti majd magát a szülőföldjén.

 

Bárdos Gyula a Ma Este február 5-is adásában. Kép: reprofoto

 

Választási programjuk sarkalatos pontjairól szólva megemlítette, hogy a sajátos kisebbségi kérdéseken kívül az élet valamennyi területével foglalkoznak a programban, melyet a szakértők a 25 induló párt közül a második legjobbnak értékeltek gazdaságpolitikai szempontból.

 

Bárdos itt tévedett, az INESS ugyanis egyetlen területen, az adó- és járulékok témájában értékelte második legjobbnak az MKÖ választási programját, tehát az sem szigorúan a gazdasági terület.

 

Az INESS szerint nem az MKÖ programján múlhat a parlamenti bejutás

 

A műsor végén emlékeztetett rá, hogy ez a választás lehetőséget ad a karikázásra, és a választók dönthetik el, hogy ki jut be a törvényhozásba.

 

„Magas lesz a választási részvétel és még inkább mozgósítanunk kell. Ez nem rólunk, hanem a felvidéki magyar közösségről szól“

 

– zárta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.