Huba
 • HUF: 406.52
 • USD: 1.01
 • 21 °C
 • 28 °C

Hirdetés (X)

média

Menyhárt József dicstelen karrierjének és távozásának margójára

A felvidéki magyarság megszabadult végre alkalmatlan vezetőjétől.

Nyitókép: felvidek.ma

 

„Te már nem leszel az MKP elnöke, de a Körkép.sk még mindig itt lesz“ – ezek voltak portálunk főszerkesztőjének utolsó szavai Menyhárt József szemébe, amikor az MKP elnöke a Magyarországról felajánlott nagylelkű, másfél millió eurós médiatámogatás birtokában megpróbálta megzsarolni, majd miután ez nem sikerült, tönkretenni a Körképet.

 

Menyhárt vezetése alatt szisztematikusan folytatódott portálunk ellehetetlenítése. A hazugságterjesztés, a hatalommal való visszaélés, a befeketítés, a sajtótájékoztatókra való meghívások kicsinyes megtagadása, stb.. Ha Menyhárton múlott volna, a Körkép.sk ma már nem is létezik.

 

Csicskamédia nulla hatásfokkal

 

És míg mi a kálváriát jártuk, addig az újonnan létrehozott MA7 csicskamédia (hogy milyen hatásfokkal működik és mire képes, láthatjuk) évente megkapta a maga másfél millió euróját, gyakran mindenféle arányos teljesítmény nélkül. Az immár 13 éve működő Körképnek Menyhártnak köszönhetően csak morzsák jutottak.

 

Mégsem panaszkodtunk egy szóval sem. Pedig ugyanez az ellehetetlenítés Pozsonyból is szorongatott, a Kisebbségi Kulturális Alapot uraló most-hídas mindenható urak részérők. A Körképnek, – hiába voltunk kimutathatóan jók, – az elmúlt három évben onnan sem jutott egyetlen euró sem.

 

Mégis erősödtünk

 

Keményen dolgozva mégis évről évre erősödtünk és növekedtünk. Amit Menyhárt és Bugár elvett tőlünk, azt olvasóink visszaadták. Kamatostul. Véleményformáló erő, közéleti befolyás tekintetében nektek hála mára vitathatatlanul piacvezetőkké válhattunk. Hogy a Körkép.sk immár megkerülhetetlen szereplő, azt havi közel 300 ezer egyedi olvasónk bizonyítja. Mindezt egyetlen euró reklám nélkül.

 

„Te már nem leszel az MKP elnöke, de a Körkép.sk még mindig itt lesz“

 

– mondtuk védekezve a már akkor is reménytelenül alkalmatlan Menyhárt szemébe. Jóslatunk mára bekövetkezett.

 

Csak azt sajnáljuk, hogy ilyen áron. Ez az ember ugyanis 3 éves regnálása alatt kibuktatta a pártot az EP-ből, megfutamodott az államfőválasztáson, leégett a szlovák sajtóban, visszaélt a hatalmával és a stratégiai partnerség adta lehetőségekkel, hozott egy sor rossz döntést és minimalizálta az esélyét annak, hogy a közeljövőben újra tisztességes parlamenti képviselete lehessen a felvidéki magyarságnak.

 

Mindkét pártelnök a politika szemétdombjára került

 

Menyhárttal együtt most Bugár Béla is távozik. Nem véletlen, hogy e két bukott politikus mára egymást keresi. Választóik azonban ma már kellő számban elfordultak tőlük. Hogy érzünk-e elégtételt? Sokkal inkább mérhetetlen szomorúságot.

 

Míg Bugár Béla maga jelentette be lemondását, addig Menyhárt József az Országos Elnökséget is magával rántotta. Mindezek mellett mégis van remény a folytatásra.

 

De nem így, mint eddig. Ezt világosan láttuk már három éve, és szombaton kimondták a választók is.

 

A felvidéki magyarság megszabadult végre alkalmatlan, korrupt vezetőitől, ami az első, elengedhetetlen feltétele az újrakezdésnek. A folytatásnak csak úgy van értelme, ha gyökeres változások állnak be, és más lesz, mint eddig.

 

Minden tekintetben.

 

Menyhárt József lemondása után ki legyen az MKP új országos elnöke?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 60 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

nyugtalan
2020. Már. 03. 07:17

Hogy a fenébe szavazhat valaki Bárdosra? Ti nem látjátok, hogy mit csinált a szenci járásban, karöltve Némethnével? Eltiltani kellene a közügyektől, nem elnöknek választani.

JAROSS ANDOR
2020. Már. 03. 11:56

Hiszen ezt bevalotta a cikk szerzője, hogy a nekik is szánt támogatást nem kapták meg. Nem tudom elképzelni, hogy egy kivülálló miként tudja más pénzét dézsmálgatni. Annyi viszont bizonyos, hogy az MKP csak a "sajátjait" támogatta, csakúgy mint a MOST is. Hol is van akkor a különbség a 2 párt között? A pénzt mindetten lelkesen osztottát, és ebben ki is merült a tevékenységük. Viszont a szavazók egy jó része már megvezethetetlen! Teljes változásra van szükség, melyet csak az új arcok biztosíthatnak. Mellesleg a korkep.sk azóta lett igazán olvasható, amióta nem az MKP csöcsén lóg, hanem megpróbál független sajtóként működni, ahogyan egyébként azt kéne.

Csemez László
2020. Már. 03. 11:56

Lehet itt bárki az elnök haladás nem lesz. A felvidéki magyarság körében akkora a közöny, a sajtó által megmételyezett világukban.Amikor az internetes portál minden MKP vezetőt hülyének,alkalmatlannak és tehetségtennek tart,akkor a szerencsétlen magyar polgár mit gondoljon. Tétovává válik és ez lesz belőle. Mindenekelőtt ez a sajtó a legnagyobb hibás,meg az öncélból félrevezetett magyar emberek,akik még mindig hisznek a sajtónak nem látják be,hogy a sajtó önös érdekeket is szolgál. Tehát a Körkép is felelős,bármennyire is berzenkedik.Itt is van szlovák ügynök?Igen csak ő a megsértett tündér. Kedvelem és továbbra is imádni fogom,de ez nagy bűn volt. Hajrá magyarok!

  Vonzer
  2020. Már. 04. 19:55

  Abszolút egyetértek. Ráadásul az embereknek irreális elvárásaik vannak a politikusokkal szemben. Messiást várnak, becsületes jólelkű "szakemberket", gentlemeneket, akik azért bátran, jókedvvel, széles könyökkel, nap mint nap részt vesznek a szardobálásban, persze mindezt önzetlenül, ellentételezés nélkül... :-)

  Gömöri Norbert
  2020. Már. 09. 14:57

  Nem a sajtó a"tükör" a hibás. Nem a sajtó bizonyította be, hogy alkalmatlanok és nem méltók a bizalomra, hanem ők maguk. Kell-e Menyhártnál ékesebb példa erre??!! Nem a sajtónak hisznek, hanem a szemüknek és a fülüknek, a 30 év tapasztalatának.

Tóth Teri
2020. Már. 03. 14:32

Alapvető kérdés, lesznek-e olyan szlovákiai magyar emberek akik gőg és pöffeszkedés nélkül tudják képviselni a szlovákiai magyarságot? Meghallgatják-e Tiborc panaszát? Az eddigi tapasztalatom a harminc év alatt az volt, hogy amint bekerült valaki akárcsak a helyi párt bármelyik csoportjába, az azonnal ellenséget látott maga körül, főleg ha azt látta, hogy kérdezni mer tőle valaki valamit, esetleg másnak is van véleménye. Féltette a helyét, ezért ellenségnek tartotta azokat aki rá szavaztak. Ez a magatartás jellemző az alapoktól kezdve egészen a legmagasabb beosztásban lévőkig. Tisztelet a kivételnek, azért akadt egy kettő aki nem tartotta magát kisistennek. Őket nagyítóval kell keresni. A négy évvel ezelőtti választás másnapján felhívott a falusi alapszervezet elnőkének felesége és azt mondta, nem baj, hogy nem jutottunk be a parlamentbe, de négy évre megkaptuk a pénzünket. Megkapjátok most is, nem is keveset!

Horvay L.
2020. Már. 03. 16:12

Szép ez az őszinte hang a Körkép.sk-tól.De ezt tudták a választást megelőző napokban is de hallhattak.Miért? Ha ez a kártékony Menyhárt bejutott vola, abban a hallgatásukkal bűnrészesek lettek volna. Ha ez a cikk egy héttel korábban jelenik meg az MKP még 3%-ot sem kapott volna. Akkor nincs tovább elherdálható közpénz. Mehettek volna a háttérhatalmukhoz koldulni.

Varga Lajos
2020. Már. 04. 09:24

Az alapvető probléma azzal van, hogy mára oda jutottunk, hogy közösségünk talpa alól kicsúszott a talaj. Szomorú dolog, hogy bárminek is nevezi magát akármilyen szerveződő közösség, az kivétel nélkül mind arra épít, hogy pénzt akar szerezni ahhoz, hogy valamibe egyáltalán belekezdjen. Valahogy még véletlenül sincs olyan szerveződés, ahol első helyen volna valamilyen közösségi tevékenység, aminek köszönhetően növekedne és erősödne az ehhez a közösséghez kapcsolódók száma és a pénz, meg hogy ki milyen összeggel támogat csak mint következmény szerepelne a porondon. Míg a kereszténység legalább nyomelemekben előfordult, addig volt esély ilyesfajta közösség létrejöttére, ám a bármiféle erkölcsi alap nélküli pénzhajhászás sajnos az olcsó kurvák szintjére züllesztette nemcsak a magyar anyanyelvű részét a mai szlovákiai, de bátran mondhatjuk, hogy szinte kivétel nélkül a teljes európai réteget, persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a legfőbb bűnösök a világhatalmak vezetői, akik kivétel nélkül valamennyien a pénz és a hatalom megszállottai és ezzel a közösség alkotásra képtelen elvekkel fertőzik a világot évszázadok óta. Ugye van az embernek a gyomrán kívül más testrésze is, ami megérne némi figyelmet. Csak úgy példaként említeném a fejet, benne az agyunkkal, ami kis gondoskodással talán elvezethetne az együtt gondolkodók táborához, amire talán már lehetne társadalmat építeni kellő számú csatlakozó esetén, vagy pl. kínálkozna a sport is, csak a mindenféle hülye szabályok szerint kitalált ilyen-olyan kiválasztottak nélkül pusztán a mozgás és az egészség örömteli érzésének a megteremtéséért és ápolásáért. A kultúrát már említeni sem merem, mert az is mára ott kezdődik, hogy mennyit lehet vele szerezni, vagy nyerni, Ajánlom mindenkinek figyelmébe Máté evangéliumának 25. fejezetét,különösen azokkal a versekkel, ahol a jó szolga ismertető jeleit definiálta a szerző. No itt kezdődnek a bajok, mert a jó szolgát azokban a versekben kell keresni, ahol egyszerűen csak valami parányi jóért vállalnak áldozatot a szereplők és ezzel mutatják azt a járandó utat, amit a közösséget létrehozni kívánóknak kell vállalniuk. Ha ezttesszük, akkor rövidesen belátjuk, hogy ezekben a példázatokban említést sem tesznekpénzről és hatalomról, sőt semmiféle kényszerítés szóba se jöhet, mert a közösség onnan kezdődik, hogy egy közös cél érdekében áldozunk a fejünkkel a végtagjainkkal és a gyomrunk csak mellékszereplője a történetnek, mert az ilyen közösségben senki sem hal éhen, nem fullad meg a káros párákól stb. Nos amíg ez nem válik általános sá,addig közösségről szó sem lehet, mert addi csak a pénzről és a hatalomról illetve ezek hordozóiról a bankárokról és a hatamasokról fog szólni minden és élünk a modern kori rabszolgaság keretein belül, és szolgáljuk a bankárokat és a hatalmasokat és nem tudatosítjuk, hogy mindennek mi vagyunk az okozói és előidézői azzal, hogy műveletlenségünknek köszönhetően hamis istenek szolgálatába álltunk.

Horvay L.
2020. Már. 04. 18:52

Ki pénzelte Menyhártékat?

Geonczeol Gyula
2020. Már. 09. 14:15

Ehsegzonak vannak a magyar videkeken. Mint kozep es keletszlovakiaban. Rendes felmeresek nincsenek tehat mi legyen a strategia? Vannak fiatal szakembereink, de nekik is van mit tanulniuk. Nincs kiepitve a gazdasagi gerinc sem. Videkpolitika nincs. Viszont fel lehet allni, csak akarni kell. Errol akarok latni cikkeket

  Horvay L.
  2020. Már. 09. 14:59

  Biztosan lesz cikk, ha lesz miről írni

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket