Nyitókép: theglobalist.com

 

Orbán Viktor a dolgozószobájából értesítette a lakosokat a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati intézkedéseikről. Magyarország miniszterelnöke elmondta,  hogy 10 akciócsoportot hoztak létre.

 

A  védekezési eszközökről szólva Orbán elmondta, hogy több ezer mintavételhez elegendő laborkapacitás van az országban, a a vizsgálandók körét a WHO protokollja szerint jelölik ki.

 

A készletállapotot illetően Magyarországra 22 millió kesztyű, 1,2 milliónyi maszk, egymillió műtéti sebészi maszk érkezik. Lélegeztetőgép és altatógép 2-2000 darab van az országban, ami sok tízezer megbetegedés esetén is elég, de újabb gépek beszerzése témájában is intézkedtek.

 hirdetes_400x285  

 

A mai döntés értelmében az Iránból, Kínából, Dél-Kóreából és Olaszországból Magyarországra érkezőkön kívül az Izraelből hazatérőkre is automatikusan vonatkozik a két hetes karantén. Az említett országból érkező, de nem magyar állampolgárok nem léphetnek be az országba.

 

 

„Arra számítunk, hogy a gazdaság hamarosan leáll, és újra fog kelleni indítani, amihez kormányzati döntésekre lesz szükség”

 

– fogalmazott Orbán Viktor.

 

Az oktatást illető döntésekkel kapcsolatban a miniszterelnök arról beszélt, hogy március 16-tól új, tantermen kívüli digitális munakrend lép életbe. A diákok nem mehetnek  iskolába, a pedagógusok a digitális eszközök segítségével oktatnak majd. A döntés azért is született, mert bíznak abban, hogy az érettségi meg lesz tartható.

 

A kormány, ha kell, kis csoportos gyermekmegőrzést tud biztosítani, de jobbnak látja, ha a gyermekek otthon maradnának.

 

„Kérjük, a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak!”

 

– fordult Orbán a lakossághoz.

 

„Vigyázzunk a szüleinkre, vigyázzunk a nagyszüleinkre és persze vigyázzunk egymásra is!”

 

– zárta szavait a miniszterelnök.

 

A mai intézkedések hamarosan rendelet formájában is megjelennek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!