Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A Smerből kiugró Peter Pellegrini exkormányfő a parlament szeptemberi ülésén fogja „felajánlani” a parlament alelnöki posztját, amit korábban még a Smer frakciójának tagjaként szerzett meg. Egyenesen lemondani róla a jelek szerint nem áll szándékában, a döntés azonban így is, úgy is a Smer kezében van.

 

„A parlament szeptemberi ülésszakának első napján felajánlom a házelnök-helyettesi posztomat. Készen állok rá”

 

fogalmazott Pellegrini. Hozzátette, hogy a vele együtt tizenegy fős, Smerből távozó csapat tagjai „pontosan tudják, mit kell tenniük: lemondanak párttisztségükről, pártagságukról, frakciótagságukról és ez utóbbival együtt megválnak a frakción keresztül szerzett parlamenti bizottsági posztoktól is”.

 

 hirdetes_810x300  

A volt kormányfő ismét elismételte, hogy őszre már egy nyilvántartásba vett, teljes jogú új szociáldemokrata pártot akar bemutatni a nyilvánosságnak és ezt követően kérik az új frakció beregisztrálását is a parlamentben.

 

Pellegrini saját bevallása szerint „új irányt” akar szabni a szlovákiai szociáldemokráciának, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mainstream szemében szalonképesebb, némileg liberálisabb, a városi lakosokat is megszólítani tudó, német SPD mintájú pártot hozna létre. Az új irány kifejezés azonban erősen túlzó, ugyanis a köré csoportosuló tíz parlamenti képviselő legfajsúlyosabb nevei kivétel nélkül egykori smeres funkcionáriusok és miniszterek. Új arc nincs köztük. Magára Pellegrinire is korábbi smeres kormányok üzelmei miatt vetül a bűnrészesség árnyéka.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!