Adalbert
  • HUF: 363.46
  • USD: 1.16
  • 11 °C
  • 18 °C

Hirdetés (X)

politika

Az SaS távozásra szólította fel Boris Kollárt

Koalíciós válsággá duzzadhat Kollár íplágium-ügye

Nyitókép forrása: iiklusztráció/Körkép.sk

 

Az SaS frakciója távozásra szólította fel a plágiumborányba keveredett Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt. Richard Sulík SaS-es pártelnök és gazdasági miniszter kijelentette, hogy a frakció döntésével ő maga és a párt is egyetért. Boris Kollár korábban kijelentette, hogy ha lemond hivataláról, akkor a kormányból is távozik.

 

Richard Sulík arra a kérdésre, hogy “mi lesz, ha Kollár nem távozik”, úgy válaszolt: az SaS nem fog kilépni a kormányból, főleg nem egy olyan ügy miatt, mint egy diplomamunka. Hozzátette, hogy az SaS továbbra is tiszteletben tartja azt, hogy a házelnöki posztot a második legnagyobb kormánypárt, tehát a Sme rodina jelöltje töltheti be.

 

Anna Zemanová frakcióvezető elmondása szerint nem támogatnának semmilyen Kollár leváltását kezdeményező ellenzéki javaslatot sem.

 

Sulík kijelentette, hogy szeretnék lezárni ezt a témát, és “ha ez egyszer megtörténik, sosem fog ezzel újra előhozakodni”. Ezt arra a kérdésre reagálva mondta, amely azt firtatta, hogy Kollárt továbbra is koalíciós partnernek tekinti-e az SaS.

 

Kollár szerint ha diplomabotránya miatt lemondásra kényszerül, a Sme rodina kiléphet a kormányból

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket