Nyitókép forrása: webnovny.sk

 

A közvélemény-kutatásokon lényegében mérhetetlen, az SaS egykori rebelliseiből alakult Demokrata Pártban (DS) személyi változásokra kerül sor.

 

A SITA hírügynökség közlése szerint Michal Kravčík, a párt korábbi elnöke a sikertelen választásokat követően lemondott posztjáról. A Ľubomír Galko és Jozef Rajtár nevével fémjelzett párt új vezetője a júniusi kongresszus értelmében Stanislav Rajnoha lett, első alelnöke pedig Natália Blahová. Galko elnökségi tag.

 

A DS-ből még a választások előtt kiugrott Jana Kiššová nem tért vissza a rebellisekhez – jelenleg Richard Sulík SaS-es pártelnök tanácsadójaként dolgozik.

 hirdetes_810x300  

 

Rajtár úgy nyilatkozott, hogy a párt most a helyhatósági és megyei választásokra készül. Rajtár tavaly októberben nyolc SaS-es kollégájával együtt lépett ki az SaS-ből, majd közös pártot hozta létre Demokrata Párt néven. A sajtóban leginkább azonban csak Sulíkkal szembeni nézeteltérésük miatt szerepelhettek, illetve azért, mert a választások előtti napokban még meglévő szavazataikkal segítették megnyitni a Smer által kezdeményezett rendkívüli ülést, amelyen aztán elfogadták a 13. nyugdíj bevezetését.

 

Körkép.sk, Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!