Nyitókép: körkép.sk

 

Matovičot – saját bevallása szerint – nem érdekli, hogy Martin Čepček végül távozik-e az OĽANO-ból, vagy sem. Hozzátette, épp azért törekedett alkotmányos többségű kormányt alakítani, mert nem biztos minden egyes párttag kitartásában.

 

Čepček nemrég a koalícióval való egyeztetés nélkül, képviselői javaslatként terjesztette be az abortusztörvény szigorítására vonatkozó módosítást. Korábban pedig ugyanebbe a témában a hasonló szigorítást tartalmazó ĽSNS-es javaslatra is feltette a kezét. Az abortusztörvény szigorítása és enyhítése az egyik olyan értékrendi téma, ami belső feszültséget szülhet a kormánypártok között, épp ezért az ellenzék is előszeretetettel firtatja ezt a kérdéskört.

 

Čepček javaslatát végül Boris Kollár (Sme rodina) házelnök nem vette fel a napirendek közé, Ondrej Dostál pedig jelezte, hogy Čepček nem a házszabállyal összhangban járt el – az ĽSNS-es törvény után elvileg hat hónap után lehet ugyanebben a témában új javaslatot beterjeszteni.

 hirdetes_810x300  

 

Matovič szerint vannak képviselők, akik „azt hiszik, hogy a parlamentben az egész világot megváltoztathatnák. Hozzátette, az abortusztörvény ügyének csak árt a Čepček-félék erőlködése, aki egyébként megsértette az OĽANO 15 liberális érzelmű képviselőjét is.

 

Most nagyon úgy néz ki, hogy a magát partizánakcióra ragadtató képviselő ott akarja hagyni a pártot.

 

„Ha kiszakad, hát kiszakad [a frakcióból], nekem mindegy. (…) Épp ezért akartam, hogy alkotmányos többségű kormányt alakítsunk, ne csak egyszerű többséggel rendelkezőt az SaS-szel és a Za ľudíval.”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!