Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Az ĽSNS színeiben Európai Parlamentbe jutó Miroslav Radačovský EP-képviselő szerepel egy új párt, a Valódi Nemzeti Párt – Patriot (Reálna národná Strana – Patriot) előkészítő bizottságában.

 

Radačovský már megerősítette a hírt, mint mondta, ha megalakul az új párt, kérvényezni fogja tagfelvételét. Azt tagadja, hogy ő alapítana új nemzeti pártot, állítja, hogy csak segédkezik az előkészítésében.

 

Radačovský elég érdekes profilt képzel el a Valódi Nemzeti Pártnak. Csak akkor lépne be a pártba, ha az olyan célkitűzéseket tesz magáévá, mint a teljesen zöld Szlovákia, a digitális korra való felkészülés és Európa demilitarizálása. A pártvezetésben 50 százaléknyi nőt és 50 százaléknyi akar látni.

 hirdetes_400x285  

 

Ezek a célkitűzések sokkal inkább egy baloldali-zöld mozgalomra vállalnak, nem egy nemzeti pártra, de hát nem Radačovksý lenne az első, akinek politikai értékítélete balra tolódott EP-be történő megválasztása után.

 

Radačovský neve az Andrej Kiskát is érintő nagyszalóki telekügy kapcsán vált ismertté. Az exállamfő a lukratív helyen lévő, drága telkekért folyó pert elvesztette, az ítéletet pedig nem más hozta meg, mint Radačovský, akkor még bíróként.

 

Körkép.s, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!