Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A Trend gazdasági hetilap megrendelésére készített friss AKO-felmérés szerint a lakosság 33 százaléka gondolja úgy, hogy Igor Matovič megbirkózik a kormányzással. Ezzel szemben több mint 50 százalék mondja azt, hogy a kormányfő nem teljesítette a tőle elvártakat.

 

Már az elején érdemes leszögezni, hogy a Trend hetilap a Penta érdekeltségébe tartozik. Ráadásul a felmérés azt a különös eredményt hozta, hogy miközben az emberek közel 60 százaléka szerint Matovič kormánya alábecsülte a járvány második hullámát, a legtöbben azt a Richard Sulíkot nevezték meg a legmegbízhatóbb politikusnak, aki végig kétségbe vonta és elbagatellizálta az egész világjárvány jelentőségét. Érdemes tehát erős fenntartásokkal kezelni az AKO felmérését.

 

Mindössze a megkérdezettek 34,4 százaléka válaszolta azt, hogy a kormány viszonylag jól készült fel a második hullám kihívásaira (alig több mint 7 százalék vallja, hogy teljesen jól mérte fel a helyzetet).

 

 hirdetes_300x300  
A kérdés úgy hangzott: Mennyire teljesítette a kormány az elvárásait?

 

Ahogy fentebb jeleztük, a felmérés során azt is megkérdezték az emberektől, hogy kiben bíznak leginkább azok közül a politikusok közül, akik megszólalnak a járvány kapcsán. Beszédes, hogy a listáról hiányzik Robert Fico és Peter Pellegrini.

 

A kérdés az volt, mennyire mérte fel jól a koronavírus második hullámát a kormány?

 

Eszerint a legtöbben Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert tartják a legmegbízhatóbbnak, a megkérdezettek 58 százaléka hisz neki. Ez nem annyira meglepő, Sulík már hosszú ideje populista álláspontot képviselve támadja saját kormánya korlátozó intézkedéseit, a járvány elhúzódásával egyenes arányban nő az elégedetlenség is.

 

A második helyen Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter áll, akit 51,2 százalék tart megbízhatónak, őt Igor Matovič követi, akinek 39 százalék hisz, de akinél a bizalmatlanok aránya messze a legmagasabb a mezőnyben (55,8 százalék).

 

Mennyire megbízhatóak a politikusok, ha a járványról nyilatkoznak?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!