Nyitókép forrása: trend.sk

 

Ľudovít Makó vallomása nyomán ismét új megvilágításba került az Andrek Kiska még elnöki hivatala betöltése idején indított eljárás adócsalási ügyben. Makó ugyanis megerősítette, hogy egy, a Smer politikai sikerében érdekes csoport nyitotta meg újra a KTAG adóügyeit, mégpedig kifejezetten politikai nyomásgyakorlás céljából. Andrej Kiska az új fejleménykre reagálva még egy lapáttal dobott a tűzre, és megszelleztett egy SMS-t, amelyet állítása szerint Peter Pellegrini kormányfőként küldött neki 2019 elején.

 

A 2019-es év sok tekintetben mozgalmas volt. A letartóztatások és korrupciós ügyek mellett fontos politikai történések is zajlottak: államfőválasztás, EP-választás, és alkotmánybíróválasztás. Azok, akik követték az akkori eseményeket, tudják, hogy az AB hónapokra megbénult, mert a Smer blokkolta az alkotmánybírójelöltek parlamenti megválasztását. Az ok: Robert Fico alkotmánybíróként akart kivonulni a politikából, mivel tudatosította, hogy a Kuciak-gyilkosság után és óta napvilágra került információk mellett neki már nem sok politikai babér terem.

 

Kiska most megszellőztett egy olyan SMS-t, amelyet akkor a már kormányfőként ténykedő Peter Pellegrini (akkor még Smer,ma már HLAS) küldött neki Ficoról. Kiska az erről szóló facebook-bejegyzésben arról ír, hogy Makó vallomása is megerősítette, hogy az ellene indított adóügyi eljárás politikailag motivált volt. A volt államfő szerint azzal is összefüggött, hogy nem volt hajlandó kinevezni Ficot alkotmánybírónak.

 

 hirdetes_400x285  
Az üzenet

 

Makó a vallomásában arról beszélt, hogy bár a Kiska elleni feljelentést kétszer is elutasították, a Norbert Bödör és Tibor Gašpar vezette csoport újra megnyitotta azt, hogy politikai nyomást fejtsenek ki Kiskára. Ez a csoport magasrangú rendőri vezetőkből állt, Gašpar akkori országos főkapitány mellett ott volt a NAKA igazgatója és több aligazgatója és maga Makó is, aki akkor a pénzügyőrség bűnügyi részlegének feje volt. A csoport kvázi privatizálta az igazságszolgáltatást.

 

Kiska szerint Makó vallomását alátámasztják Peter Pellegrini akkoriban küldött egyik SMS-e is, amelyben arról próbálja meggyőzni Kiskát, hogy ha enged Fico kívánságnak, Fico cserébe „nagyon konstruktív lesz” vele szemben, és „lezárja a nyitott frontokat”.

 

„Az üzenet lényege, hogy [Fico] nagyon akarja [az alkotmánybírói posztot], cserében pedig konstruktív párbeszédet kínál és a helyzet enyhülését minden fronton. (…) Nem szívesen avatkoznék bele a szavak értelmezésébe, de tény, hogy ha neki ez a kilépő nem jön össze, akkor nem marad más lehetősége, mint a végsőkig harcolni… De kérlek, ezt értsd úgy, mint ahogy az elején írtam (…) – hogy siker esetén nagyon, nagyon konstsuktív lenne”

 

idézte Kiska Pellegrini üzenetét.

 

 

SMERUJEME UŽ K HLAVE ORGANIZOVANEJ SKUPINY?

Ľudovít Mako potvrdil obludnosť politického procesu voči mojej osobe. Vo…

Közzétette: Andrej Kiska – 2020. december 11., péntek

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.