Nyitókép forrása: noviny.sk

 

A vakcinázás fokozatos megkezdésével remélhetőleg lassan csökken a nyomás a belügyminisztérium, és több figyelmet fordíthat az olyan törvényi változtatásokra, amelyek többek a között változtatnak a tűzoltóság működésén, a választási kampány szabályai, illetve a menekülttörvényen – derül ki Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter a TASR-hírügynökség által közölt interjújából.

 

„Márciusban szeretnék előterjeszteni a rendőri szolgálatról szóló törvény módosítását, amelynek célja a hivatás vonzóbbá tétele a jobb javadalmazási feltételeken keresztül. Átértékeljük az ország főkapitány megválasztásának jelenlegi szabályait, és új követelményeket szabnánk meg a vezetői tisztségek odaítélésénél”

 

fogalmazott Mikulec.

 

Júniusban kerülhet előterjesztésre a rendőrségről szóló törvény módosítása. A miniszter elmondása szerint a mindennapi tapasztalatok alapján összegyűjtött gyakorlati problémákat próbálják majd orvosolni a változtatással. Tartalmazni fogja a bűncselekmény felderítéséért járó jutalmazás bevezetését, de módosulni fognak a belső ellenőrzés (Felügyelő Szolgálat Hivatal) működését érintő egyes területek is.

 hirdetes_300x300  

 

„Tervben van a személyi védelemről szóló törvény módosítása is, ahol többek között a rendőrségi testkamerák rendszeresítéséről esik szó. Az év végén szeretnénk foglalkozni a tűzvédelmi törvény módosításával, különös tekintettel az állami tűzvédelmi felügyelő hatáskörére az építési engedélyeztetési eljárásoknál és a területrendezési terveknél”

 

tette hozzá a miniszter. Ősszel változhat a választási kampányokról szóló törvény is.

„Egyebek mellett megváltoztatunk néhány dolgot a helyhatósági és megyei választások egy napon történő rendezésének szabályain”

 

mondta. Kiemelte, hogy a menekülttörvény is változik, pontosabban annak azon része, amely a menekült „elsődleges integrációját” határozza meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!