Nyitókép forrása: sme.sk

 

Peter Pellegrini és a baloldali Hlas aláírásgyűjtésbe kezdene, hogy előrehozott választásokról szóló népszavazást eszközöljön. A minap levelet küldött több parlamenti és parlamenten kívüli pártnak is, hogy csatlakozzanak a petíciós bizottsághoz. Kedden már egymást érték az elutasító nyilatkozatok.

 

A KDH és a Progesívne Slovensko, valamint a SPOLU elutasította a kezdeményezést, nem akarnak ugyanis olyan népszavazásban részt venni, amelynek megszervezésében az ĽSNS vagy a Smer is részt vehet.

 

Kedd délután aztán Robert Fico (Smer) parlamenti képviselő is bejelentette, hogy pártja szintén nem csatlakozik Pellegrini felhívásához. Szerinte egy „pártokon felül álló apolitikus” aláírásgyűjtésre lenne szükség. Úgy véli, hogy az országos tesztelés alkalmával aláírást gyűjteni egyébként is nagyon kockázatos.

 

 hirdetes_810x300  

Pellegrini nem maradt teljesen magára, az SNS támogatja őt. Ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy a többi párt vagy a Smer kizárására játszik, vagy nem szeretnék, hogy a felméréseken legnépszerűbb pártként szereplő Hlas túlságosan is megerősödjön.

 

Pellegrini előrehozott választásokat akar – szövetségbe hívta az SNS és a progresszívokat is

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!