Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Az Érsekújvári járásbeli Udvard Község Önkormányzata a múlt hétvégi tesztelést követően úgy döntött, hogy befejezi a szűrőtesztelések megszervezését a községben. Branislav Becík polgármester elmondása szerint a mobil mintavételi központ hétköznapokon tovább fog üzemelni, egy bizonyos kor felett a lakosokat kapnak majd ingyenes FFP2-es maszkokat, és D-vitamint.

 

„Végeztünk a jelenlegi kormányzat teljesen értelmetlen ötletével, amivel csak veszélybe sodorjuk az egészséges lakosainkat. Ha nem számolom az októberi és novemberi országos teszteléseket, akkor az elmúlt két hónapban az önkormányzatok ostobaságokkal voltak kénytelenek foglalkozni a kormány semmivel sem alátámasztott lépései miatt. Két hónapig alkalmazottaink csak a parancsokat és a rendeleteket próbálták teljesíteni, amelyek szinte óráról órára változtak”

 

közölte Becík. Az udvardi önkormányzat február 8-tól nyitja meg a helyi óvodákat. Becík felszólította a kormányt, hogy tíz hónapnyi kormányzás után mutasson végre jövőképet arról, merre tart Szlovákia.

 

A polgármesterként második ciklusát töltő Becík kemény kritikai felhangja egyáltalán nem meglepő, kétszer is próbálkozott parlamenti választásokon a Smer szatellitpártjaként működő Dobrá Voľba színeiben, apja pedig Stanislav Becík, aki 2008 és 2010 között volt a HZDS mezőgazdasági minisztere.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.