Nyitókép forrása: reprofotó/sme.sk

 

Ha Richard Sulík vagy bárki más azt hiszi, hogy majd a két legkisebb kormánypárt fogja diktálni, hogy kinek kell lemondania posztjáról, akkor tévednek – jelentette ki Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter a Sme napilap internetes kiadásának adott interjújában. Naď elárulta azt is, milyen hangnemben teltek az utóbbi időben a kormányülések.

 

A védelmi miniszter szerint a legutóbbi kormányülésen Richard Sulík folytatta, amit eddig, és minősíthetetlen stílusban, nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használva üvöltözött a kormány többi tagjával.

 

Naď szerint ugyanez játszódott le, mikor az SaS nem akarta a karácsonyi lockdownt.

 

 hirdetes_300x300  

Az OĽANO-s politikus úgy fogalmazott, nem tudja elképzelni, hogyan folytathatná Richard Sulík ebben a kormányban azután, amilyen hangnemet tegnap (március 3-án, szerdán) megengedett magának a kormányfővel szemben.

 

Arra a kérdésre, hogy sor kerülhet-e kormányfőcserére, azt nyilatkozta nem tudja. Jelezte, hogy ő maga biztosan nem akar kormányfő lenni, a műsorvezető Eduard Heger nevét dobta fel, de Naď – bár Hegert alkalmasnak tartja – túl korai spekulációnak nevezte a kormányfőcsere felvetését.

 

A kérdésre, hogy a kormányfő miért nem távolította el posztjáról Sulíkot a fentiek miatt, Naď azzal válaszolt, azért, mert akkor az egész SaS kilépett volna a kormányból.

 

Elmondása szerint nem lesznek előrehozott választások, az sem biztos, hogy a most kilépéssel fenyegetőző két legkisebb kormánypárt egységes tud maradni, és nem elvetendő a kisebbségi kormányzás lehetősége sem.

 

Naď védelmébe vette Marek Krajčí egészségügyi minisztert is, hangsúlyozta, hogy rengetegen akadályozzák politikailag motivált okokból az ő munkáját, és emlékezetett, hogy miközben folyamatosan keményebb járványkezelést sürgetett, az SaS mindent meg akart nyitni.

 

A védelmi miniszter azt is elmondta, hogy a kormányon belül az SaS igazi ellenzékiként viselkedik, minden miniszteri helyre kijelölt egy saját árnyékminisztert, akik folyamatosan támadják a koalíciós partnerek minisztereit. Többször elmondta, Sulík a kezdetektől akadályozza a kormány rendes működését.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.