Nyitókép forrása: noviny.sk

 

A NAKA őrizetbe vette a Szlovák Titkosszolgálat vezetőjét, Vladimír Pčolinskýt – írja a Denník N. A lap szerint korrupció gyanúja lehet a letartóztatás oka.

 

Pčolinský egykor a KDH-ban politizált, 2007-ben otthagyta a kereszténydemokratákat. Állítása szerint nem csatlakozott a Sme rodinához, de fivére, Peter Pčolinský a Sme rodni parlamenti frakciójának vezetője. Ebbe a pozícióba is a Sme rodina révén jutott, mivel az íratlan szabályok szerint mindig a második legnagyobb koalíciós partner adja a SIS új vezetőjét.

 

Korábban is olyan információk birtokosa volt, amelyekhez földi halandó nem nagyon juthat hozzá. Tőle származik az a felvétel, amelyek Marián Kočner és Peter Tóth látható  Zuzana Tománková társaságában – Tománková a galántai Čistý deň fiatalkorú nevelőintézet igazgatója volt, amely jelentős állami támogatásokat kapott, és amely 2017-ben szexuális visszaélési botrányok miatt került a sajtó fókuszába.

 

 hirdetes_400x285  

Nem ő az egyetlen SIS-es, akit a rendőrség lekapcsolt az utóbbi időben. Kattant a bilincs korábban Pčolinský helyettesén, Boris Beňán, és a SIS belső elhárításának részlegvezetőjén, Peter Gašparovičon is.

 

FRISSÍTVE 8:50 – A Denník N közlése szerint V. Pčolinský csúszópénzt fogadhatott el Zoroslav Kollártól (a csődmaffia hírhedt vezetőjétől), hogy a SIS ne figyelje őt meg, és nézzen félre.

 

Kollár továbbra is előzetes letartóztatásban van bírók megvesztegetésének gyanúja miatt, bár a Specializált Büntetőbíróság szabadlábra helyezte, a nem jogerős ítéletet a Legfelsőbb Bíróság még nem hagyta jóvá.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.