Nyitókép forrása: eTrend.sk

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter vagy megállapodnak, vagy előrehozott választásokra lesz szükség – jelentette ki Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a köztévé 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában. Krajniak szerint e két alternatíván kívül nincs más kiút a jelenlegi kormányválságból.

 

Krajniak elmondása szerint pártja továbbra is „az embereken próbál segíteni”, és nem támasztottak semmilyen személyi feltételt a kormányválság kezelése kapcsán. Részletesebb álláspontot a miniszter szerint a Sme rodina csak hétfőn fog közölni, az SaS délelőtt 11 órakor esedékes sajtótájékoztatója után. Richard Sulík már pénteken jelezte, hogy pártja végleges döntését a kormányt illetően hétfőn jelentik be a nyilvánosságnak.

 

Krajniak szerint a kormánynak hamarosan döntenie kell a határrezsimről. Két lehetőség közül választhatnak: vagy határzárat vezetnek be, amelynél csak az ingázók és a kivétellel rendelkezők léphetik át az országhatárt, vagy szigorúbb határellenőrzések jönnek. A Sme rodina ez utóbbi mellett tenné le a voksát.

 

 hirdetes_300x300  

Krajniak vitapartnere, Viera Leščáková, Za ľudí-s parlamenti képviselő szerint „csak két koalíciós párt van, amelyik tudja, mit jelent az önreflexió”. Elmondása szerint a legkisebb kormánypárt vasárnap este dönt arról, milyen feltételekkel érkeznek majd a hétfő reggel esedékes koalíciós tanácsra.

 

„Mind a négy koalíciós pártnak mindent meg kéne tennie azért, hogy elkerüljék az előrehozott választásokat, hogy a koalíció tovább kormányozzon, és hogy ezek a miniszterek kapjanak esélyt szaktárcáik vezetésére”

 

jelentette ki Leščáková – némiképp ellentmondva pártelnökének. Veronika Remišová ugyanis a TA3 műsorán nem sokkal előtte arról beszélt, hogy az előrehozott választásokon kívül az az egyetlen megoldása a válságnak, ha Sulík és Matovič is távoznak.

 

Leščáková úgy véli, az iskolai tesztelésekkel lehetne elérni, hogy a gyerekek ismét visszatérhessenek az iskolapadba.

 

Pčolinský egykori SIS vezető letartóztatása kapcsán mindkét politikus egyetértett abban, hogy a rendőrségnek tisztességesen fel kell derítenie az ügyet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!