Nyitókép forrása: pluska.sk

 

Richard Sulík tagadja Boris Kollár állítását, miszerint az SaS képviselői az ellenzéki és független parlamenti képviselőkkel tárgyalnának, hogy „elsüllyesszék saját kormányukat”. Sulík szerint csak pletykáról van szó. Elárulta, hogy a Kollár által említett SaS-es képviselő Miroslav Žiak volt, aki az ellenzéki Tomáš Tarabával (egykori ĽSNS, most frakción kívüli) beszélt a témában. Az SaS vezére szerint a beszélgetés nem úgy zajlott, ahogy Kollár sugallta.

 

Žiak a Denník N-nek azt nyilatkozta, hogy ezen a héten a parlamentben beszélgetett Tarabával, és megkérdezte tőle, hogy az SaS kormányból való kilépése esetén támogatná-e Igor Matovič kormányát. Taraba állítólag azt válaszolta, hogy nem, és ezzel véget ért a beszélgetés.

 

Mindenesetre érdekes, miért kellene arról érdeklődni egy ellenzéki politikusnál, hogy támogatná-e a kormánypártok koalícióját vagy sem – SaS vagy SaS nélkül, elvileg számára egyre megy. Más kérdés, hogy ha Kollár nem tévedett, akkor az SaS a bizalmatlansági indítványról egyeztethetett, az előrehozott választásokhoz (pontosabban a választási időszak lerövidítéséhez) ugyanis 90 képviselői szavazatra van szükség. Ebben a kérdésben már van értelme egyeztetni az ellenzéki politikusokkal is.

 

 hirdetes_810x300  

Kollár el tudja képzelni, hogy a kormány hármas koalícióként folytatja

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.