Natália
 • HUF: 365.16
 • USD: 1.13
 • 0 °C
 • 3 °C
politika

Bemutatták az új közös magyar érdekeltségű pártot, a Szövetséget

Az Összefogás adja majd az új formáció jogi kereteit

Nyitókép forrása: Körkép.sk

 

Az MKP, a Most-Híd és az Összefogás (MKÖ)  kedd délutáni közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megalakul az új közös párt, a Szövetség (Aliancia). Az új párt létrejöttét Forró Krisztián, az MKP elnök, Sólymos László, a Most-Híd és Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke jelentették be.

 

Berényi nélkül jött létre a Szövetség. Solymos kézbe is vette a karmesteri pálcát

 

Forró Krisztián arról beszélt, hogy a három párt először augusztus 20-án írt alá közös memorandumot az együttműködésből, majd az MKP először a Most-Híddal állapodott meg, később az Összefogással is folytatták a tárgyalásokat. Elmondása szerint az MKP az új párt elnökét, a Most-Híd az Országos Tanács elnökét, az Összefogás pedig a közös párt szakmai alelnökét adja.

 

A Szövetség az Összefogás jogi átalakításával jön majd létre. 

 

Sólymos László, a Most-Híd elnöke elmondta, hogy a magyar politikai képviselet célja egy stabil és erős párt létrehozása, amely védeni fogja a demokratikus elveket, fejlődési lehetőséget ad kis- és középvállalkozásoknak, és egyenlőséget biztosít Szlovákia minden polgárának. Hangsúlyozta, hogy a Szövetség sosem fogja kockáztatni Szlovákia külpolitikai irányultságát.

 

Mózes Szabolcs kijelentette, hogy az új pártban mindenki megtalálhatja a helyet. Sólymoshoz hasonlóan rámutatott, hogy a jelenlegi szlovák kormány nem rendezte a kettős állampolgárság kérdését és leállította a déli régiókba szánt infrastrukturális fejlesztéseket.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. Már. 23. 15:18

El árulták a felvidéki magyarokat ezel mert a hidak már rég a süjesztobe lenne a legjobb nem itt tovább legyeskedni hát egy biztos én kimaradok a választások és szerintem még sokan mások is

Márkusz
2021. Már. 23. 19:33

En is kimaradok ebbol, nincs kire szavazni, azt hiszem örökre.

Hmmm
2021. Már. 23. 21:04

Holnap megyek és alapítok egy új magyar pártot. NAKAliancia lesz a neve. A magyar korrupt politikusok ellen fogunk harcolni szlovákiában.

  Gerembes Karcsi
  2021. Már. 23. 22:27

  Nelegyen gond szóval elkeloket altatni örökre mert ezek árulok mind

varga lajos
2021. Már. 24. 07:56

Már a kommentek is azt sejtwik,hogy sikerült létrehozni a legújabb semmit

Attila Sz
2021. Már. 24. 10:22

"Majd most Ők megmutatjak"? De mit, könyörgöm??? Hát ugyanazok a KORRUPT-TOLVAJ-RABLÓ-NAKA elől menekülő régi Bugar csicskak maradtak- alkotják ezt az"ALIANCIA-t"! Mi akarnak most megmutatni? És ez a"szegeny-naiv"Forro elnök úr a maga kis megélhetési politikus bandajaval meg hagyja magát vakon vezetni!? Hát kérdem én, mit akarnak ezek tőlünk felvidéki magyar valasztoktol? Gyerekek, ennyire nem átlátszó a dolog? Hát itt semmi sem változott!!! A láncot kicserélték, de a KUTYA maradt ugyanaz!!!

B, Gy.
2021. Már. 24. 10:28

Az igaz hogy hidasokra nagyon oda kell figyelni mert zsivanyok de meg kell probalni osszefogni mert kulon-kulon elveszunk.A szlovakok sem jobbak es utjukban is vagyunk de inkabb rajuk szavaznank? az meggondolatlansag lenne.

  Hmmm
  2021. Már. 24. 13:53

  B, Gy. Lehet hogy még nem jöttél rá, de szlovákiában magyar politikusnak lenni főnyeremény. Akár-milyen trágya ember vagy, lophatsz csalhatsz hazudhatsz, mégis van egy kb. 400 ezres szavazótáborod csak azért mert magyar vagy. Ez pedig sok pénzt jelent. Ezért összeállnak bármilyen söpredékekkel. Mert a szavazótábor az itt van, csak össze kell terelni őket mint a juhokat. Ez csakis a pénzre megy ki. Nem 2-3 euró! Milliók!

   Gerembes Karcsi
   2021. Már. 24. 14:25

   Így van semmi nem lesz jobb! Majd kiderul az amit itt is megírttunk hogy nula ez a felállás, ahelyett hogy szobrokat álitgatnak meg koszoruzgatnak mint ahogy tették ezidáig inkább azon keletvolna igyekezni hogy munkát terencsenek hogy legyenek új magyar generáció de így csak nyomorúság van sajnos és így elkopik aza csep magyarság is a híd fő kolomposa 30éven át lopott hazudodt, ha munkát kovácsolt volna a felvidék magyaroknak hogy gyarapogyon akorr még a tót is megirigyelte volna! De így röhög rajtunk a tót és úgy jacik velünk mint a macska az egérrel, hogy most majd megmutasak mit kérem mit?

hugo
2021. Már. 24. 17:57

Ez a pénzért kovácsolt "magyarok"pártja !!!Csak a pénzre és a hatalomra hajtanak ! Nem szabad nekik bedólni !!! Mi a konkrét programjuk - Sólymos "úr"-manekulni a NAKA elól ??? A Forró egy béna atltéta ! Ide egy Magyar radikális párt kell a torvények keretén belul.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket