Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Továbbra is megoldatlan a kormányválság. Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter és Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter után ma a válságot kirobbantó SaS-es pártelnök, Richard Sulík is lemondott hivataláról. Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke ma elnapolta a a törvényhozás ülését, hogy „a kormányválság ne gyűrűzzön át a parlamentbe”. Mindezt úgy, hogy ma elvileg járványintézkedésekről is döntöttek volna a képviselők.

 

Kollár később sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen elmondta, hogy pártja elutasítja a jelenleg „káoszt és cirkuszt”, ami a kormányból behurcoltak a parlamentbe is.

 

„Semmiben sem tudunk megegyezni, semmilyen megállapodás nem érvényes. Az is előfordulhat, hogy programpontok maradnak ki vagy nem vagyunk határozatképesek”

 

 hirdetes_300x300  

mondta a házelnök.

 

„Ha ez így megy tovább, és egy héten belül nem jutunk megállapodásra, távozunk ebből a cirkuszból. A Sme rodina nem fogja húzni az időt, egyszerűen távozunk, és ezzel kész”

 

jelentette ki Kollár, hozzátéve, sem ő sem párttársai nem tolerálják tovább a jelenleg uralkodó helyzetet, és ha távoznak a kormányból, akkor az előrehozott választások mellett fognak voksolni. 

 

Mint mondta, a parlamentnek már a múlt héten is gondjai voltak a határozatképesség, nem akadt 76 koalíciós képviselő arra, hogy megtörjék Zuzana Čaputová államfő vétóját az európályadíja-törvénymódosítás kapcsán.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.