Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A kormány jövőjéről folytatott tárgyalások Igor Matovič és Richard Sulík személyes ellentéte miatt rekedtek meg – jelentette ki Veronika Remišová, a legkisebb kormánypárt, a Za ľudí elnöke. Többször elmondta, hogy a koalíciós partnerek a két pártelnök által gerjesztett vita „túszaivá váltak”. Bírálta azt is, hogy mindig újabb és újabb feltételeket szabnak meg és a miniszteri posztokon vitáznak.

 

„Az SaS sajtótájékoztatóival kapcsolatban az az érzésem, hogy valójában nem a megállapodás a céljuk”

 

fogalmazott, hozzátéve, hogy minden „árulást emlegető nyilatkozat, mint amit tegnap az SaS elnökétől is hallhatunk, aránytalan és akadályozza a további együttműködést”. Jelezte, hogy ő sosem fejtett ki nyomást az SaS-re, és nem szeretné, ha fordítva ez megtörténne.

 

 hirdetes_810x300  

Közvetve amellett foglalt állást, hogy pártja nem maradna a koalícióban, ha az SaS távozna, és továbbra is a négyeskoalíció fenntartása mellett foglalt állást.

 

Fontos részlet, hogy Remišová úgy akarja lezárni a kormányválságot, hogy konkrét megállapodás szülessen a kormány új minisztereiről és a kormányfő személyéről – az SaS egyébként épp ezt próbálja szabotálni.

 

Körkép.sk, Aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.